Istanbul, duminică după-amiază

Și dacă Istanbulul ni s-a părut aglomerat sâmbătă, o zi cosiderată încă de lucru la ei, nu eram pregătiți pentru ce se va întâmpla în ziua următoare. Adică duminică după-amiază, când parcă toată populația Istanbulului ieșise pe străzi. Cam așa cum iese lumea la noi în centrul istoric, numai că la o scară și pe o suprafață neînchipuit mai mare. La plimbare pe străduțele înguste sau cu vapoarele de promenadă, la terase, în parcuri, la iarbă verde pe malul Bosforului, unii chiar făcând grătare în aer liber, alții la talcioc, pentru că bazarul se închidea.

Nu mai aveai unde să arunci un ac. Ba nu, mint. Singurele străduțe libere de trafic, unde nu întâlneai decât paznicii, erau cele pe care se aflau făbricuțele de textile și manufacturile. Toți muncitorii erau la grătărele și la promenadă.

Câteva fotografii din acea aglomerată, dar frumoasă, după-amiază, pe următoarea pagină. Cred că este ultimul set de fotografii pe care vi-l arăt din cadrul trainingului foto găzduit de f64.ro, jurnalul foto de Istanbul s-a cam terminat. Nu se știe, poate mai găsesc ceva, mai caut printre ele.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Istanbul, duminică după-amiază

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *