Canon – 25 de ani de EOS

Cei de la Canon au aniversat astăzi 25 de ani de la lansarea sistemului EOS. Gama EOS (Electro Optical System), a cărei denumire a  fost preluată din mitologia greacă, fiind asociată Zeiței Zorilor, a fost lansată în martie 1987, primul model fiind SLR-ul EOS 650 (cu film) care avea la dispoziție trei lentile EF interschimbabile. Principala inovație adusă de acest sistem a fost conectarea complet electronica a obiectivului cu corpul aparatului, asigurand comunicarea optimă între cele două, fapt care a deschis drumul unei noi generații de camere SLR cu autofocus. Mai multe detalii despre această tehnologie găsim la piticu.ro.

De asemenea, cei de al Canon au prezentat în premieră noul DSLR 650D, camera C300 cât și noul obiectiv pancake de 40mm. Câteva fotografii de la eveniment, pe următoarea pagină.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *