Transport Urban și Mersul Trenurilor, aplicații pentru smartphone-uri

Se pare că încep să apară tot mai multe aplicații de smartphone localizate pentru România. Astăzi am aflat de încă două noi astfel de soluțiii, care au fost realizate în colaborare cu cei de la Vodafone. Acestea sunt Transport Urban, care include detalii despre traseele mijloacelor de transport în comun din București și din Iași, și Mersul Trenurilor, aplicație prin intermediul căreia putem găsi trenul de care avem nevoie și informațiile legate de costuri și rute.

Aplicatia Transport Urban are opțiune de planificare a rutelor utilizând mijloacele de transport public din cele două orașe menționate mai înainte și este compatibilă cu sistemele de operare Android, iOS și Windows Phone.  Aceasta include harta orașelor, pe care sunt prezente toate stațiile autobuzelor, tramvaielor și troleelor. Utilizatorii pot calcula ruta optimă iar traseele pot fi printate, salvate sau trimise prietenilor.

De asemenea, utilizatorii din București vor putea plăti călătoriile în sistemul de transport public RATB direct din aplicație, cu plata prin SMS. Există și o versiune web pe www.transporturban.ro. Se pare că merge, un coleg chiar a testat-o.

 

Cealaltă aplicație, Mersul Trenurilor,  este disponibila pentru iOS și Android. Aceasta oferă acces la o bază de date permanent actualizată cu circulația curselor feroviaredin țară.

Eu le-am găsit pe ambele în PlayStore și le-am instalat fără nicio problemă. Sper să vă fie utile.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Transport Urban și Mersul Trenurilor, aplicații pentru smartphone-uri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *