La Vatican – prima parte

Astăzi, prima parte a zilei am dedicat-o unei vizite la Vatican. Cel mai mic stat din lume, poate unul dintre cele mai puternice (cel puțin așa era pe vremuri) și o mașină teribilă de făcut bani, din turism – anul trecut se pare că au avut peste 5 milioane de vizitatori, biletul fiind cam 15 euro, faceți voi calculul.

Artă, cultură, religie, istorie, cred că este unul dintre cele mai impresionante locuri prin care am mers. În cele câteva ore nu am apucat să văd prea multe, mai ales că era și un aflux incredibil de turiști, au fost momente în care, scuzați expresia, eram mânați ca vitele pe coridoare. Nu este un loc pentru cei care suferă de claustrofobie… Poate doar la ieșirea de la concertul Rolling Stones de pe Lia Manoliu să mai fi simțit așa ceva.

Voi mai reveni, poate într-un anotimp mai friguros, în care să nu fie atâția turiști. Normal că am fotografiat la greu cu Nikon-ul D3200, momentan postez doar două galerii a câte 20 de fotografii fiecare. De data asta, m-am folosit mai mult  de obiectivul de kit, 18-55mm, pentru că a venit urâtul de Cabral și mi-a șutit lentila 10-24mm. Glumesc, a fost un drăguț, atunci când l-am rugat să mi-o împrumute a făcut-o cu plăcere.

Încă o galerie, pe următoarea pagină.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *