Microsoft Surface

Trebuie să recunoaștem că piața tabletelor este una chiar dinamică, în continuă dezvoltare și schimbare. Jucătorii importanți în acest moment sunt Apple și Google (prin partenerii săi). Asta până acum, pentru că Microsoft tocmai au anunțat Surface, un concept de tabletă extrem de interesant. Pentru că vor fi disponibile chiar două modele, unul pe arhitectură Arm, celălalt pe Intel, vor ataca atât piața consumer cât și pe cea enterprise.

Modelul mai subțire, pe arhitectură ARM, va funcționa cu Windows RT, o greutate de 676 grame și o grosime de doar 9.3mm, un ecran de 10.6 inchi, stocare de 32 sau 64GB, slot MicroSD și port microHDMI. De asemenea, se pare că va avea preinstalată o suită office 2013RT.

Tableta Surface cu Intel va funcționa cu Windows 8 Pro, va fi un pic mai grea (903 grame) și mai groasă (13.5mm), va dispune de același ecran de 10.6 inchi, stocare de 64 sau 128GB, plus port USB 3.0, slot microSDXC și port mini Display.

Ambele tablete vor avea atât husă cât și tastatură touch.

Ce să mai, arată bine. Dacă funcționează corespunzător și vor avea un preț decent/competitiv, s-ar putea să se bucure de succes. Și, dacă așa va fi, cred că o va face mai degrabă în detrimentul Android. Așa că, Google ar cam trebui să schimbe ceva la sistemul său de operare cât mai repede. De asemenea, sunt curios cu ce integrator vor colabora.

Avem și un videoclip oficial, mai jos.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *