Dacă e luni, e Switzerland

Astăzi mi-am propus să ajung până la Davos, în Elveția. Nu de alta, dar vroiam să văd cum este cel mai mișto drum de condus în viziunea celor de la Top Gear. Nu cu vreun Ferrari sau cu vreun Porsche, doar cu mititica mea roșcată, ușurel, relaxat, ca de vacanță.

Din start vă spun că nu regret deloc cei 300 de km conduși (150 dus, 150 întors), a fost un drum de poveste. Și cu serpentine, și cu curbe în ac de păr, și cu pasaje strâmte de șosea, și cu pante înclinate puternic, dar și cu peisaje superbe, care îți tăie răsuflarea. Sincer, am avut probleme în a mă concentra la volan, eram cu ochii numai la munții care se iveau de o parte și de alta a drumului. Să nu mai spun de orășelele elvețiene, cocoțate pe versanții dealurilor sau ai munților.

Așa că, cine are de gând să ajungă vreodată acolo, să o facă. Merită tot efortul. Încă ceva… Vă gândeați că la noi este carburantul scump? Să vedeți cum e în Elveția sau în Italia. Bașca că în Elveția am mai pierdut și la cursul Euro/Franc… Dar, cum spune reclama, experiența pe care am trăit-o este priceless…

Normal că am oprit de zeci de ori pentru a pune camera Olympus OM-D la treabă. Câteva peisaje, neprelucrate (cu toate că ar avea nevoie puțin), pe următoarea pagină.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Dacă e luni, e Switzerland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *