pe (lângă) Grossglockner

Astăzi am dat o tură și pe lângă GrossGlockner, cel mai înalt vârf al Austriei – 3798 metri. Frumos, foarte frumos, visul alpiniștilor, eu preferat să-l admir de departe, cu un weiss în mână, sentimentul cred că a fost același. :O))

Deși șoseaua nu a fost la fel de spectaculoasă ca în pasul Stelvio, parcă munții și peisajele le-au întrecut pe ale italienilor. Poate că sunt încă sub impresia momentului, oricum, ambele locuri au farmecul lor aparte.

Drumul de acces către cel mai apropiat punct turistic de GrossGlockner costă 32 de Euro de mașină, bani în schimbul cărora am avut parte atât de o șosea fără cusur cât și de o parcare etajată vis-a-vis de vârf, astfel că nu am fost deloc stresat că nu am unde să las mașina, cum am pățit nu odată la Bâlea Lac. Corect, suma plătită nu este deloc de neglijat.

Acolo am vizitat și cabana Împăratului Franz-Josef, acum transformată în restaurant. Am stat puțin de vorbă cu cel care avea grijă de locație, un bosniac la vreo 45 de ani. Printre altele, se plângea că afacerile în turism nu mai merg ca altădată, criza fiind principala vină. De altfel, într-un restaurant cu sute de locuri, eram singurii clienți. Tot bosniacul ne-a spus  că acum 2 ani toate mesele erau ocupate în aceeași perioadă.

Din păcate, nu am văzut nicio marmotă. Dar am văzut pentru prima dată un ghețar. Câteva fotografii, pe următoarea pagină.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “pe (lângă) Grossglockner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *