Mirrorless de la Canon? În curând…

Se pare că și cei de la Canon vor anunța cât de curând o cameră foto mirrorless. Putem spune că intră și ei în rândul lumii, fiind cam ultimul producător important care nu are un astfel de tip de cameră. Din câte au apărut pe internet, anunțul oficial se va face pe 23 iulie.

Zvonurile spun că nu va fi un singur aparat, ci chiar două. Unul cu un senzor de 1 inchi, pesemne competitor al Nikon-ului 1, și încă unul cu senzor APS-C, rival pentru gama Sony Nex. Primul cu 14 Megapixeli, cel de-al doilea cu 24 Megapixeli. Deși canoniștii s-ar aștepta la montura tradițională EF sau EF-S, va trebui să-i dezamăgesc, cei de la Canon vor dezvolta un nou sistem, dedicat exclusiv noului tip de cameră. Asta nu înseamnă că nu va fi disponibil și un inel adaptor pentru gama de obiective de pe camerele DSLR.

Din punct de vedere al design-ului, parcă mi-aș dori să fie unul retro, cum au procedat recent cei de la Olympus. Și, poate vor adopta o politică de prețuri mai relaxată.

Vom vedea…

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *