EX2F, compactă Smart de la Samsung

Samsung anunță încă o compactă extrem de interesantă, cu un look deosebit dar și cu specificații tehnice de cea mai recentă generație.  Se numește EX2F și face parte din noua gamă de camere SMART, care pot fi conectate la internet.

Dintre specificațiile tehnice care mi-au atras atenția amintesc de senzorul CMOS cu iluminare din spate cu 12.4 megapixeli, de obiectivul de 24mm cu diafragmă f/1.4, zoom 3.3x și stabilizare optică, de ecranul Amoled de 3 inchi precum și de capacitatea de înregistrare video la rezoluții full HD cu sunet stereo. În plus, carcasa este construită din aliaj de magneziu, un material ușor dar și foarte rezistent.

Se pare că Samsung vrea să o poziționeze lângă modelele Nikon P7100 și Canon G1X, atât prin aspect cât și prin capacitatea avansată de control manual, aceasta având rotița de schimbare a diafragmei sau vitezei de expunere direct pe grip.

Conexiunea Wi-Fi permite stocarea rapidă a imaginilor pe un PC sau chiar în Cloud, prin funcția de Auto Backup. În plus, fișierele pot fi încărcate pe rețelele sociale precum Facebook, Picassa sau chiar pot fi trimise prin email. De asemenea, camera încorporează tehnologie Mobile Link care oferă posibilitatea conectării la smartphone-uri și transferul fotografiilor sau videoclipurilor pe acestea fără nevoia unei redimensionări.

Eu sper să aibă și toate filtrelele și funcțiile creative cu care m-am jucat la MV800. Nu am aflat încă la ce preț va fi în România, dar vă anunț.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *