Panasonic FZ200 – Obiectiv cu diafragmă F/2.8 pe toată lungimea focală!

Panasonic anunță și noul bridge Lumix FZ200 care vine cu o noutate absolută pentru gama din care face, preluată de la obiectivele profesioniste – lentila are diafragmă constantă f/2.8 pe toată lungimea focală. Asta înseamnă că vom obține același câmp de profunzime chiar și la zoom maxim, pentru rezultate fotografice apropiate de cele făcute cu DSLR-uri și obiective scumpe, pe care doar profesioniștii și le permit.

Se pare că Panasonic mută “cursa de înarmare”  a camerelor compacte în zona sistemului optic, un factor mult mai important pentru calitatea fotografiilor decât zecile de megapixeli ale senzorului cu care se laudă alți producători.

Specificațiile sunt următoarele –  senzor High Sensitivity MOS de 12.1 megapixeli, un sistem de autofocus Light Speed mai performant, noul procesor LSI Venus care oferă capacitatea unei fotografieri în rafală de 12 fps la rezoluție maximă, lentile cu o deschidere de 25mm, un zoom 24x și stabilizator optic, ecran rabatabil de 3 inchi și viewfinder electronic, plus filmare la rezoluții full HD.

Normal că se bazează pe o mulțime de funcții inteligente și efecte creative, cum ar fi Miniature Effect, High Dynamic Range, Retro, Sepia, High Key, Expressive, Toy Effect și Star Filter.

Încă nu am aflat prețul și disponibilitatea. Vă țin la curent.

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *