Associated Press vor folosi camere robotizate la Olimpiada de la Londra

Cei de la Associated Press se vor folosi de cel mai moderne tehnologii pentru surprinderea unor imagini deosebite la Jocurile Olimpice de la Londra.

Ei vor utiliza 12 camere robotizate, pe care le-au instalat deja in diverse locatii, plus inca doua camere submersibile amplasate in bazinele olimpice. Si, daca nu era de ajuns, vor mai avea inca 60 de camere controlate de la distanta pentru a surprinde competitiile si actiunea din cele mai variate unghiuri.

Scopul? Obtinerea unor imagini unice, cu sportivii surprinsi si priviti dintr-o alta perspectiva, care nu este accesibila spectatorilor; acoperirea totala din punct de vedere fotografic a evenimentului.

Camerele pot fi controlate de la distanta cu ajutorul unui joystick iar fotografiile sunt transferate imediat in computer pentru procesare si transmitere pe fluxul de stiri.

Foarte interesanta povestea camerelor scufundate in bazinul olimpic. Acum 8 ani, pe vremea Olimpiadei de la Atena, fotografii trebuiau sa astepte finalul competitiei pentru a lua cardul cu fotografii din aceasta camera, imaginile fiind prelucrate ulterior. Acum transferul se face imediat, in timp real, gratie noilor tehnologii.

Din cate am vazut in videoclipul de prezentare, ei vor utiliza camere Canon.

Materialul video mai jos.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Associated Press vor folosi camere robotizate la Olimpiada de la Londra

 • July 22, 2012 at 9:14 pm
  Permalink

  Superbe echipamente si combinatii! Ma astept ca aceasta editie a Jocurilor Olimpice sa fie cea mai spectaculoasa de pana acum! Si fara incidente neplacute!

  Reply
  • July 22, 2012 at 9:33 pm
   Permalink

   sa vezi ce va fi pe twitter 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *