Mio anunță noua gamă de GPS-uri – toate cu actualizări gratuite de hărți, pe viață

Personal, prefer să-mi petrec vacanțele la volanul roșcatei, chiar dacă trebuie să conduc mii și mii de kilometri. Este alegerea mea, am mai multă libertate de mișcare, îmi pot stabili destinațiile și locurile pe care vreau să le vizitez după bunul meu plac. Așa că, GPS-ul este gadgetul fără de care nu aș pleca la drum în nicio vacanță, fără de care aș fi în mare încurcătură atât pe autostrăzile Europei cât și prin cine știe ce alte orașele sau metropole.

În ultimele două vacanțe m-am folosit chiar de un model Mio, Spirit 485, de al cărui comportament am fost chiar mulțumit. Cu excepția unor mici erori de traseu, mai ales în România, GPS-ul Mio s-a descurcat excelent, mi-a fost de un real folos. Recent, chiar i-am testat modulul TCM, si acesta funcționând chiar foarte bine, acolo unde era disponibil acest serviciu de trafic.

Modelul utilizat de mine este deja unul vechi, anunțat anul trecut. Este momentul să trec la unul nou, pentru că Mio tocmai au anunțat noua generație, Spirit 2012, compusă din 6 modele – Mio Spirit 490LM, Mio Spirit 495LM, Mio Spirit 497LM (ecran cu diagonală de 11 cm / 4.3 inci), Mio Spirit 690LM, Mio Spirit 695LM, Mio Spirit 697LM (ecran cu diagonală de 13 cm / 5 inci), cu prețuri începând de la 669 Lei.

Foarte interesant este faptul că toate modelele anunțate dispun de serviciul Lifetime Map Update, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a-şi actualiza gratuit hărţile pe toată durata de funcţionare a GPS-ului. Sistemele GPS din această gamă sunt dotate cu hărţile a 44 de ţări europene. Dacă aveți nevoie de alte hărți, acestea pot fi inchiriate.

Alte funcții utile ale GPS-urilor MIO:

Smart Routes – care foloseşte o bază de date cu informaţii preluate de la alți șoferi și care optimizează traseul de parcurs, astfel încât utilizatorii să călătorească mai rapid şi mai eficient în orice moment al zilei;

LearnMe Pro™- sistem care monitorizează şi reţine stilul dumneavoastră de condus, oferindu-vă rute personalizate în funcţie de preferinţe;

Choice of Routes – în momentul în care doriți stabilirea unui traseu, aveți la dispoziție patru rute diferite pe ecran: cea mai rapidă, cea mai scurtă, cea mai uşoară sau cea economică, având opţiunea de a selecta ruta care vi se potriveşte;

–  Toate GPS-urile Mio Spirit 2012 oferă asistenţă pentru rularea pe banda corectă, la parcare, vizualizarea 3D a intersecțiilor și locurilor prin care treceți, ghidare pentru tuneluri şi informaţii despre rutele selectate.

În plus, modelele Mio Spirit 497LM şi Spirit 697LM (care sunt echipate cu funcție bluetooth) permit apelarea hands-free, accesarea informaţiilor despre vreme şi căutarea locală pe Google, extinzând astfel accesul la o colecţie îmbogăţită de Puncte de Interes (POI), limitate doar de accesul la Internet.

De asemenea, noile GPS-uri Mio Spirit 2012 oferă acces la varianta trial a opţiunii pentru camioane timp de 30 de zile. Prin introducerea parametrilor maşinii precum greutatea, lungimea, lăţimea, înălţimea, sau greutatea, şoferii profesionişti au acces la cele mai sigure rute pentru destinaţia lor şi pot evita podurile în formă de U, tunelurile şi drumurile cu acces restricţionat.

Mai multe informații pe site-ul oficial.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.