Top 5 producători de tablete. Apple continuă să domine.

După cum se observă din informațiile primite de la IDC, Apple continuă să domine piața tabletelor și în al doilea trimestru al acestui an. Cu 17.04 milioane de unități livrate, aceștia domină detașat în Top 5, cu un procent de 68.2% din totalul pieței. Față de aceeași perioadă a anului trecut, creșterea lor este de aproape 84.3 procente.

Principalii rivali, Samsung, au reușit să livreze numai 2.39 milioane unități, mai mult decât dublul aceleiași perioade din 2011. După cum vede, pe 3 se află Amazon.com, cu 1.25 milioane de Kindle-uri livrate.

Pe locul 4, Asus a reușit să livreze cam 855.000 de bucăți, și ei cu o creștere mai mult decât dublă față de 2011.

În schimb, Acer pare că nu se regăsește pe piața tabletelor. Deși se află încă în Top 5, sunt singurii care au o scădere a livrărilor, chiar de aproape 40% față de 2011. Eu zic să fie atenți, că s-ar putea să le ia locul iPad killer-ul celor de la Evolio. 😀

Pe de altă parte, Android-ul pare că nu se bucură încă de succesul scontat, iOS-ul fiind fără drept de apel regele tabletelor, cu aproape 70% din piață. Dacă Apple continuă în același ritm, oferind pieței tablete din ce în ce mai performante, nu cred că Android-ul va depăși vreodată cota de piață pe care o are acum. Mai degrabă văd o creștere a cotei de piață pentru tabletele Kindle.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Top 5 producători de tablete. Apple continuă să domine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *