Fotografia close-up cu Sony RX100

Am la dispoziție de câteva zile noua super-compactă a celor de la Sony, RX100, care văd că a apărut și în showroom-ul virtual al celor de la f64.ro. Nu stau acum să vă detaliez specificații sau caracteristici tehnice. Toate la timpul lor.

Momentan, o să vă arăt cum se descurcă la fotografia de tip close-up/macro. Părerea mea este că o face chiar foarte bine, fiind una dintre compactele care poate focaliza foarte aproape de subiect, la 1-2 cm.

În plus, are și o diafragmă luminoasă, cu o deschidere maximă f/1.8, astfel că, pe de o parte se comportă extrem de bine în mediile mai slab luminate, pe de alta obținem acel frumos efect de blur-are a zonelor care nu au fost focalizate (subiectul se vede clar, restul scenei este blur-ată, neclară).

Ce mai îmi place? Că fotografiile sunt clare, corect expuse, că paleta coloristică surprinsă este naturală, chiar vibrantă. De asemenea, mi-a plăcut cum se mișcă mititica, are un sistem de autofocus rapid și precis, plus o mulțime de funcții inteligente sau creative despre care voi detalia cu altă ocazie.

Dar, în acest caz, fotografiile reale spun mai mult decât 1000 de cuvinte. Vă puteți convinge singuri de cum se comportă la acest tip de fotografie, close-up/macro, dacă mergeți pe următoarea pagină.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

4 thoughts on “Fotografia close-up cu Sony RX100

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *