Efecte creative de duminică, cu Sony RX100

Dacă ieri mă încânta cu modul ei macro, compacta Sony RX100 mi-a rezervat astăzi o altă surpriză plăcută. În această duminică caniculară, la Palatul Mogoșoaia, i-am descoperit efectele creative, despre care pot spune că sunt chiar meseriașe. După cum ne-au obișnuit, cei de la Sony vin cu ceva nou de fiecare dată, încearcă pe cât se poate să fie diferiți de restul competiției. Să amintesc de extraordinarul lor mod de fotografiere panoramică? După părerea mea, încă cea mai performantă tehnologie de acest gen.

De data asta, pe lângă clasicele efecte de miniatură, retro, toy camera, alb și negru, posterizare, au mai introdus încă două, chiar mai interesante și mai atrăgătoare din punct de vedere vizual. Este vorba de efectele Ilustrată (Illustration) și Acuarelă (Watercolour) care vă transformă automat fotografiile în adevărate schițe, putem să le spunem chiar picturi. Două efecte chiar foarte atrăgătoare, care se vor bucura de un succes garantat. Să nu uit, totul se petrece la rezoluție maximă, deci vă cam dați seama ce procesor puternic are această cameră.

Câteva exemple, pe următoarea pagină. Oare mâine, ce voi mai descoperi?

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Efecte creative de duminică, cu Sony RX100

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *