Fujitsu – Back in Business (Red Beauty Ultrabook)

Zilele astea am ocazia să testez unul dintre cele mai frumoase și interesante ultrabook-uri de pe piață. Este vorba de modelul U772 de la Fujitsu, un echipament dedicat în principal mediilor de afaceri. În primul rând că îmi place foarte tare cum arată. Deși se vrea a fi un laptop de business, impresionează cu un look modern, dinamic, prietenos, fiind asortat în culorile roșu-vișiniu și  negru, o combinație extrem de atrăgătoare din punct de vedere vizual.

Apoi am apreciat calitatea construcției, a materialelor utilizate și a finisajelor. Aluminiul vopsit negru, magneziul în nuanțe roșii-vișinii, ecranul cu finisaj mat, am amintit doar câteva dintre elementele sale premium. Ce să mai, un adevărat ultrabook Made in Japan.

Personal, nu poate decât să mă bucure noua linie de design adoptată de către cei de la Fujitsu. Foarte bine că au renunțat la acel look prea rigid și prea sobru, care nu prea se mai regăsește în tendințele actuale. Așa că, pot spune că au revenit oarecum în cărți cu acest design, Fujitsu is Back in Business.

În plus, este un echipament destul de subțire – 15.6mm și nu foarte greu – 1.4 Kg, astfel că poate fi purtat fără prea mare efort, atât de către domni cât și de către doamne sau domnișoare.

Configurația echipamentului pe care îl am la dispoziție este următoarea: procesor Intel Core i5-3317U Ivy Bridge la 1.7 Ghz, 4GB memorie RAM, stocare hibridă formată dintr-un SSD de 32GB și un HDD de 500GB și tehnologie USB 3.0. Nu trebuie să uit ceva – utilizatorii au la dispoziție un ecran cu o diagonală de 14 inchi, nu una de 13.3 inchi, cum găsim la majoritatea ultrabook-urilor. Totuși, remarc că rezoluția se păstrează în aceleași limite medii – 1366 x 768 pixeli.

Cam atât deocamdată, rămâne doar să îl utilizez în draci și să vă comunic impresiile mele ulterior, pesemne că săptămâna viitoare. Momentan, vă mai arăt încă câteva fotografii cu Red Beauty.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *