Asus S – tehnologie ultrabook cu placă grafică suplimentară, plus ecrane mai mari

Asus extinde conceptul de ultrabook și ne prezintă încă două noi astfel de echipamente, cu ecrane de 14, respectiv 15.6, inchi. Modelele S46 și S56 vor avea procesoare Ivy Bridge i3/i5/i7, unitate optică, stocare hibridă de până la 1TB și plăci grafice Nvidia GeForce GT635M.

Din păcate, dotările suplimentare duc la o creștere ușoară a valorilor dimensiunilor. Ambele au o grosime de 21mm și o greutate de 2Kg, pentru S46, respectiv 2.3 Kg, S56. Dacă grosimea nu are o valoare deranjantă, în schimb greutatea lor începe să fie un pic cam departe de conceptul ultrabook, așa cum îl percep eu. În ritmul ăsta, o să apară și laptopuri de 17 inchi, de 3Kg, numite tot ultrabook-uri. Începe să devină un pic confuză toată treaba.

Dar, am și o veste bună – prețurile pornesc de la 2600 Lei și ajung la un maxim de 3600 Lei, în funcție de configurație. Un i5, de 14 inchi, cu placă grafică Nvidia și unitate optică, la vreo 3200 lei, pare o opțiune interesantă. Normal, după cum ne-au obișnuit cei de la Asus, nu veți avea sistem de operare inclus în preț.

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *