Cu mâinile pe… Nikon 1 J2 (si un pic pe Audi A1)

Da drăguților, noua cameră mirroless Nikon 1 J2 a fost prezentată oficial și în România. Evenimentul s-a petrecut astă seară la showroom-ul Porsche București Vest 2 unde, pe lângă prezentarea oficială Nikon, am avut ocazia să facem un test drive și cu noul Audi A1.

Pe scurt, despre noua mirroless de la Nikon. Nu mai spun nimic despre specificațiile generale, acestea au fost deja afișate pe toate site-urile de specialitate.

Nikon J2 m-a impresionat în primul rând prin design. Deși nu diferă foarte mult de predecesoarea J1, din punct de vedere al finisajelor și materialelor utilizate, arată mult mai bine, rama superioară și butoanele fiind realizate acum din metal. Are un look mai premium parcă, este mai elegantă, mai stilată.

O altă modificare a fost făcută ecranului LCD de 3 inchi care are o rezoluție aproape dublă acum, 921.000 puncte. Și, pentru a mulțumi pe toată lumea, camera are în sfârșit și un mod Creativ dedicat. Acesta cuprinde efecte de genul Peisaj de Noapte, Portret de Noapte, Panoramare Ușoară, HDR și chiar Miniatură.

Rămâne aceeași cameră mirroless compactă și performantă, pe care o văd mai ales în prezența doamnelor sau domnișoarelor. Merită menționat că va fi disponibișă și în culorile roz sau roșu, pe lângă clasicele negru, argintiu sau alb.

De asemenea, am văzut și noul obiectiv 11-27.5mm, mai scurt și mai ușor decât cel 11-30mm, plus că are un filtru de protecție a sticlei.

Nikon 1 J2 va fi disponibil în România din data de 6 septembrie la un preț de aproximativ 2599 Lei, la kit cu un obiectiv 11-30mm VR. Merită menționat că toate camerele mirrorless Nikon beneficiază acum de o garanție de 3 ani, condiția fiind să înscrieți aparatul pe pagina lor oficială în maxim 30 de zile de la achiziție.

Nu am avut voie să îi testăm capacitățile foto-video momentan, sper să o am la începutul toamnei pentru un test drive.

Acum, doar câteva fotografii cu mititica.

Revin și cu o filmare, cât pot de repede.

După cum am spus, am avut ocazia să testăm și noile modele Audi A1. O premieră pentru mine, am fost pentru prima dată la volanul unui Audi. Cei de la Porsche ne-au pus la dispoziție atât un diesel în 5 uși, cât și un Audi A1 Sport în 3 uși. Acesta din urmă mi-a plăcut mai tare, recunosc. Cu toate că avea un motor destul de mititel, cu o cilindree de numai 1.2 Litri și o putere de 86CP, mititica era chiar nărăvașă.

Pe lângă capacitățile ei dinamice, mai mi-a plăcut faptul că am stat confortabil la volan, deși este o mașină de oraș, cu dimensiuni destul de mici. Dar, așa mare și urât cum sunt eu, am încăput fără probleme pe locul șoferului. Nu mai spun că m-am obișnuit foarte repede cu pedalele și schimbătorul, parcă o mai condusesem și înainte.

M-aș fi plimbat ore întregi cu ea, cele 5-10 minute avute la dispoziție fiind prea puține. Asta este, poate voi avea vreodată ocazia unui test-drive mai prelungit, de weekend, cred că ar rupe pe curbele de pe Transalpina.

Câteva imagini cu cele doua frumoase Audi A1, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Cu mâinile pe… Nikon 1 J2 (si un pic pe Audi A1)

  • August 9, 2012 at 6:42 pm
    Permalink

    Din toate pozele, cea mai simpatica mi s-a parut cea cu aparatul foto si blitul scos:D…E chiar draguta camera!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *