Intel, o poveste despre Internet

Am primit un comunicat chiar interesant de la Intel, legat de ce se întâmplă într-un minut pe internet. Sunteți curioși?

Deci, potrivit datelor existente, în prezent, într-un minut pe Internet sunt vizualizate peste 20.000 de fotografii pe Flickr, 6 milioane de pagini sunt vizitate pe Facebook, sunt postate 100.0000 de tweet-uri, 30 de ore de conținut video este uploadat pe YouTube și 47.000 de aplicații sunt descărcate. De menționat că aceste servicii nu existau înainte de 2004.


După cum era normal, traficul de date de pe Internet a crescut semnificativ în ultimii ani, un factor important fiind rețelele de socializare. În prezent, utilizatorii se pot conecta la Internet de cam oriunde și de pe aproape orice device, fie că este laptop, smartphone, tabletă sau chiar automobil, numărul dispozitivelor conectate fiind egal cu al populației lumii. În acest context, sunt transferați proape 640.000 GB în doar un minut.

Vă cam dați seama cum va fi în 2015, când numărul lor este așteptat să se dubleze? Se estimează că până atunci va fi nevoie de cinci ani ca să fie vizionat tot conținutul video care trece prin rețelele IP la fiecare secundă. Mai mult, la fiecare minut, vor fi create 45 de site-uri destinate infectării computerelor utilizatorilor, 15 miliarde de device-uri vor fi conectate și traficul de pe Internet ar putea fi stocat pe 230.000 de DVD-uri. În plus, traficul de pe dispozitivele mobile va crește de 11 ori, iar cel de pe Internet în general de 3 ori.

Pentru a face față unui trafic atât de mare, sunt necesare o putere de calcul și tehnologii tot mai performante. Este nevoie de investiții importante în procesul de R&D, și Intel este una dintre companiile cele mai active la acest capitol, fiind pregătită să facă față unei astfel de provocări tehnologice.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *