Omni 27 – Sistem all-in-one de la HP
Cu siguranță că echipamentele all-in-one sunt printre cele mai exotice si mai interesante sisteme PC. Oferă aceeași funcționalitate într-un corp mai compact, care ocupă mult mai puțin spațiu decât un clasic sistem desktop plus monitor. Sunt preferatele celor care adoptă stilul minimalist în amenajarea biroului sau celor care pur și simplu doresc ca spațiul lor profesional să arate altfel, mai degajat, mai relaxat, de ce nu – mai cool. Cu siguranță, au și ele un dezavantaj major – posibilitatea restrânsă de upgrade, la acest capitol având poate același regim ca și laptopurile, nu umbli deloc în ele.
De data asta o să vă împărtășesc câteva dintre impresiile mele referitoare la sistemul all-in-one Omni 27 de la HP, un echipament puternic, cu un generos ecran de 27 inchi, care mi-a ținut companie vreme de câteva săptămâni.
Configurație tehnică
– Ecran – 27 inchi, rezoluție 1920×1080 pixeli
– Procesor – Intel Core i7-2600S la 2.8 Ghz
– RAM – 6GB
– Placă grafică – AMD Radeon HD 7450A
– Hard Disk – Hitachi, 2TB
– Unitate Optică – Bluray
– Conectică -2xUSB 3.0, 4xUSB 2.0, 1xSDHC, Tuner TV DVB-T,
– Rețea -WiFi N, Ethernet, Bluetooth
– Accesorii – Tastatura wireless, mouse optic wireless, telecomanda HP Win7 Media Center
– Sistem de operare – Windows 7 Home Premium pe 64 de biți
– Dimensiuni – 65.1 x 21.28 x 50.2 cm
– Greutate – 14.5 Kg
Primele Impresii, Design
Din punct de vedere al designului nu are cum să te lase nepăsător. Este un all-in-one cu un aspect modern, linii fluide, atrăgătoare, construit din materiale de cea mai bună calitate. O elegantă și stilată combinație de aluminiu finisat mat, plastic mat și sticlă, făcută să înnobileze cu a sa prezență orice birou. Recunosc, are o ținută mai degrabă business, serioasă, deși se laudă și cu diverse funcții multimedia, mai pretabile mediilor casnice.
Deși nu este deloc vreun mititel sau ușurel, este în așa fel construit, cu diverse elemente de design care îi temperează impresia de masivitate.
Talpa se remarcă printr-o formă ondulată, în întregime metalică, este solidă, rezistentă, stabilă, prinderea ecranului realizându-se în laterale. Talpa este atât de stabilă încât permite fără probleme înclinarea echipamentul spre spate.
La Baza ecranului este poziționat sistemul audio.
Pe laterala stângă sunt prezente portul pentru căști/audio-out, cel de microfon, două porturi USB 3.0 și slotul pentru carduri SDHC.
Pe laterala dreaptă este prezentă unitatea optică de tip slot, câteva butoane de control și un port HDMI.
În spate avem la dispoziție încă 4 porturi USB 2.0, un port Ethernet RJ45, conector pentru cablu TV și ieșire pentru subwoofer.
Butonul de Power este poziționat pe rama superioară.
La pachet vine și cu o tastatură de tip chiclet și cu un mouse, ambele wireless. Dar, conectarea lor la sistem se face prin intermediul unui receptor USB. Aș fi vrut ca soluția de conectare să fie integrată, prin bluetooth de exemplu.
Funcționare și Utilizare
În primul rând că are un ecran mare, de 27 inchi, cu o rezoluție full HD, util atât la vizualizarea documentelor voluminoase cât și a fotografiilor sau materialelor video, chiar și în același timp dacă vrem.
În al doilea rând, are tuner TV încorporat, astfel că, oricând trebuie să urmăriți ce se întâmplă la televizor, o puteți face fără nicio reținere. În plus, vine însoțit și de o telecomandă pentru manevrarea de la distanță. Cu două mențiuni – 1. Funcția TV nu este independentă, adică pentru a vă uita la televizor trebuie ca sistemul să fie pornit. 2. Pe cablul pe care l-am avut la dispoziție nu am putut recepționa niciun canal TV. După ce am încercat vreme de 1 oră, m-am lăsat păgubaș, nu am văzut cum funcționează.
Să nu uit de unitatea optică bluray, care vă permite vizualizarea filmelor originale la rezoluții full HD, un instrument chiar util pentru colecționari.
Și nu în ultimul rând, configurația pe care ne-o pune la dispoziție are și ea un cuvânt important de spus. Deși nu are un procesor de nouă generație, Intel-ul i7-2600S prezent este unul quad-core, cu tehnologie Hyper-Threading și cu Turbo Boost, care îi crește frecvența de tactare de la 3.4 Ghz la 3.8Ghz atunci când este solicitat mai intens. În plus, avem la dispoziție nu mai puțin de 6GB memorie RAM, de ajuns zic eu chiar și pentru utilizatorii hardcore.
Din punct de vedere office, navigare pe internet, vizualizare video, prelucrare foto și chiar video la rezoluții full HD, acesta s-a comportat exemplar. A funcționat fără nici cea mai mică problemă, este un instrument de lucru precis și rapid.
Singura componentă pe care aș fi vrut-o mai puternică este placa video. Sigur, pentru multimedia și video full HD, Radeon-ul HD 7450A este chiar ok. Dar jocurile de generație nouă nu vor putea fi jucate la setări grafice maxime. În plus, în jocuri am sesizat și un deranjant efect de ghosting.
Amintesc și de capacitatea generoasă de stocare, de 2TB, de ajuns pentru orice consumator avid de multimedia sau chiar pentru cei care produc astfel de conținut. În plus, avem la dispoziție și tehnologie USB 3.0, transferul cantităților de date voluminoase realizându-se destul de rapid.
Sistemul Audio
În primul rând că are încorporat un sistem de boxe stereo la baza ecranului, care oferă o audiție destul de bună, clară, echilibrată și destul de puternică, fără să fie chiar foarte amplu. La birou, nu veți avea nevoie de mai mult.
Dar, pentru o experiență completă, eu prefer un sistem audio suplimentar. Merită menționat că HP Omni 27 vine și cu un sistem audio mai răsărit, bazat pe tehnologie Beats. Utilizatorii au la dispoziție o interfață Beats care se suprapune peste setările audio ale Windows-ului, un fel de egalizor care vă ajută să presetați sound-ul așa cum vă place vouă. Până la urmă, calitatea audiției se rezumă în special la modelul sistemului audio extern sau al căștilor utilizate.
Ecranul
În primul rând că ecranul este mare, generos, vă puteți desfășura în voie pe el, atât în aplicațiile profesionale cât și în cele pentru divertisment. Este destul de luminos, afișează o coloristică vibrantă, oferă o calitate superioară vizionării.
Acesta lucrează pe tehnologie LED, are o putere luminoasă de 300 cd/mp, un contrast nativ de 1000:1 și un timp de răspuns de 5ms. Deci, poate fi utilizat mai degrabă la office și multimedia, poate și la gaming ocazional.
Concluzii
Pro
– Construcție de calitate
– Configurație puternică
– Ecran mare
– Are Tuner TV
– Capacitate de stocare mare – 2TB
– Are USB 3.0
– Sistemul audio Beats
– Conectica
Contra
– Prețul
– Parcă era nevoie de o placă video mai puternică
– Funcția TV nu este independentă
– Nu prea putem face upgrade
– Timpul de răspuns al monitorului, aș fi preferat să fie de 2ms
După aproape o lună de utilizare zilnică, pot spune că all-in-one-ul HP Omni 27 este un sistem performant, care își poate dovedi din plin utilitatea, atât la banalele sarcini tip office și navigare pe internet, cât și în aplicații mai complexe, multimedia sau de prelucrare foto-video. În plus, apreciez și nivelul superior de accesorizare, cu multe porturi USB 2.0 și 3.0, unitate optică bluray, cititor de carduri, tuner TV și sistem audio Beats.
Pe hpbrandstore.ro are un preț de aproape 6500 Lei.