Panasonic LX7 – o apariție discretă în România, deși ar trebui să fie altfel

Nu știu dacă schimbarea agenției de PR este de vină, dar nu prea am mai primit vești de la Panasonic România în ultima vreme. Nu a mai fost anunțată nicio lansare, niciun nou produs în România, o situație oarecum ciudată. Sper ca noua agenție să-și facă treaba cum trebuie. Dar eu am obiceiul de a căuta singurel detalii și informații despre gadget-urile care mă interesează, fără a mă baza exclusiv pe serviciile agențiilor de PR.

Astăzi am fost curios să văd dacă super-compacta Panasonic LX7 a intrat în ofertele magazinelor din România. Nu a fost foarte greu, am găsit-o deja la F64.ro, la un preț de 2500 Lei. Se pare că va fi disponibilă cât de curând.

Și-a făcut apariția discret, în anonimat chiar, deși ar trebui să fie altfel, este o cameră care merită atenția noastră.

De ce ma interesează LX7? În primul rând că mi-a plăcut foarte tare modelul precedent, LX5, o compactă cu un comportament exemplar, printre cele mai bune de pe piață acum vreo doi ani. Așa că, mă aștept ca LX7 să continue tradiția și să ofere rezultate foto-video de cea mai bună calitate.

Și, specificațiile LX7 sunt pe cât se poate de interesante – senzor MOS 1/1.7 inchi de 10.1 MPix, obiectiv Leica DC Vario-Summilux 24-90mm (zoom optic 3.8x) cu diafragmă f/1.4 – 2.3, ecran LCD de 3 inchi, viteză maximă de fotografiere în rafală de 11 cps, capacitate de focalizare de la o distnță minimă de 1cm și filmare full HD.

Așa cum este obiceiul, orice cameră mai deosebită, fie ea și compactă, oferă utilizatorilor un oarece control manual, dacă nu unul complet. Astfel, LX7 are pe obiectiv un inel cu ajutorul căruia putem controla deschiderea diafragmei, o altă rotiță pentru schimbarea rapidă a setărilor fiind prezentă pe spate, la îndemâna degetului mare. Și, așa cum ne-au obișnuit cei de la Panasonic, chiar și efectele creative sunt la îndemână, 16 în acest caz.

Un videoclip de prezentare, mai jos.
 

 
Restul, poate, dacă voi avea ocazia unei întâlniri.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Panasonic LX7 – o apariție discretă în România, deși ar trebui să fie altfel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *