Vodafone Guardian – Control mai strict pe smartphone-urile năzdrăvanilor (pentru părinți)

Astăzi am primit un comunicat foarte interesant din partea celor de la Vodafone, prin care ne anunțau că au dezvoltat o nouă aplicație gratuită Vodafone Guardian, compatibilă cu smartphone-urile pe Android.

De ce mi s-a părut interesantă? Pentru că aceasta permite părinților, pe de o parte, să își protejeze copiii de apelurile, mesajele și conținutul online inadecvat, iar pe de alta să aibă un control mai strict asupra ceea ce fac năzdrăvanii pe smartphone-urile lor. Nu de puține ori, după ce l-am trimis la culcare pe pitic, l-am găsit în pat în timp ce viziona pe Youtube nu știu ce drăcie cu Lego. Așa că, dacă de vorbă bună nu înțelege, trebuiesc luate măsuri. Știu, sunt Bad Guy în acest caz dar, ca orice părinte, o fac pentru binele lui.

În aplicația Vodafone Guardian, părinții au control absolut asupra smartphone-ului și aplicațiilor, totul fiind protejat de o parolă. Se poate stabili un interval specific de timp pentru orice – pentru primirea și efectuarea apelurilor, pentru primirea și scrierea SMS-urilor, pentru accesarea aplicațiilor, a browser-ului și chiar a camerei foto, pentru accesarea internetului mobil, atât prin rețeaua 3G, cât și prin WiFi.

După cum am mai spus, accesul la aplicație, la configurațiile acesteia, sunt protejate printr-o parolă stabilită de părinți, orice modificare fiind anunțată printr-o notificare către un numar de telefon stabilit în prealabil.

În plus, aplicația oferă o opțiune pentru mutarea mesajelor de tip SMS din Mesaje Primite într-o zonă sigură, protejată de parolă.

De asemenea, la apelurile făcute de copil către numărul de urgență 112, și părintele primește o notificare prin SMS iar Vodafone Guardian este dezactivat pentru 15 minute pentru a ridica temporar restricțiile de apelare.

Vodafone Guardian poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play, iar clienții Vodafone beneficiază de trafic gratuit. La mine nu s-a descărcat decât pe numărul de Vodafone, pentru telefoanele cu Orange nefiind disponibilă. Și, de asemenea, cred că ar fi bine dacă ar fi dezvoltată și pentru iOS.

Mai jos aveți câteva print-screen-uri cu setările aplicației.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *