Asus BDS-700 – Bluray player cu facilități multimedia

Muncim noi cât muncim, dar mai trebuie să ne și distrăm, cu cât mai des cu atât mai bine. Și cum poți te distra sau relaxa mai bine seara, după o zi de obositoare de muncă, decât cu un film bun sau o muzică plăcută, în confortul propriului cămin. O bere rece, chiar o licoare liniștită de la unvinpezi.ro :D, și cel mai recent blockbuster sau concert rock, câteva zeci de minute petrecute în tihnă, pentru sufletul nostru, înainte de a stinge lumina și a trece în misterioasa lume a viselor.

Acestea fiind spuse, o să vă supun atenției cel mai nou echipament multimedia de la Asus, un bluray player cu avansate facilități multimedia, care vă poate fi de folos în aceste scopuri, de entertainment personal.

Din punct de vedere al design-ului, acesta are un aspect simplu, minimalist, în tendințele actuale, este construit din materiale de calitate, poate fi așezat fără nicio reținere alături de sisteme audio-video mai dichisite.

Același sentiment ți-l lasă și din punct de vedere al posibilităților de control. Pe panoul frontal nu avem decât comenzi de Play, Stop și Eject. Atât. Restul se face numai prin intermediul telecomenzii.

După cum vedeți, pe spate nu abundă în conectori, totul este ținut la un nivel minim, fără ca să lipsească ceva important. Avem și port USB, și HDMI 1.4, și ieșiri audio optică, analogă și digitală, după preferințe.

Am rămas plăcut impresionat și de interfață, simplă, intuitivă, extrem de ușor de parcurs. Este organizată pe categorii – Bluray, Video, Foto, Muzică și Internet, fără să lase posibilitatea accesării conținutului doar printr-un simplu browsing al folderelor. Dacă vrei un film, trebuie să intri în meniul dedicat, dacă vrei să asculți o melodie, trebuie să accesezi categoria respectivă, și așa mai departe.

Totuși, la fel ca la orice interfață de acest fel de la Asus, nu am putut să nu observ un ușor lag în răspunsul acesteia. După ce ai apăsat pe butonul telecomenzii, comanda nu este preluată imediat, ci cu o ușoară întârziere.

 

Din punct de vedere al funcțiilor multimedia, nu cred că sunt foarte multe de spus, pentru că face ceea ce fac și celelalte playere multimedia O!Play de la Asus – adică redă la fel de bine poze, melodii mp3 sau filme și videoclipuri, în cele mai utilizate formate la ora actuală. Redarea acestora se poate face ori prin DLNA, de pe alte dispozitive compatibile, ori de pe soluții de stocare conectate prin USB, player-ul fiind compatibil chiar și NTFS.

Am redat fără nicio problemă atât filme în format MKV, cât și fișiere AVI sau chiar MTS-uri filmate cu camere video AVCHD, la rezoluții full HD (1080p). Nu durează foarte mult până se încarcă iar materialele video rulează fluent, fără blocări. Merită menționat că are suport Dolby, astfel că nu trebuie neapărat să treceți sunetul printr-un amplificator.

Singura problemă pe care am întâlnit-o a fost cu subtitrările în limba română, care nu sunt afișate corect. Nu știu de ce, nu am pățit deloc același lucru pe un player multimedia O!play. Oricum, cred că este o situație care se va rezolva printr-un update de firmware. Și încă ceva, ar fi fost de preferat să aibă și un cititor de carduri.

De asemenea, are și câteva funcții conectate la internet. Avem la dispoziție o aplicații pentru youtube, flickr, picasa și de internet radio – Muzee. Conectarea se poate face atât prin intermediul unei rețele Ethernet cu fir, cât și printr-un Wi-Fi.

Dacă vrem să căutăm ceva în aceste aplicații, avem la dispoziție o tastatură virtuală qwerty.

Dar, pe lângă toate aceste funcții multimedia, acest player se remarcă și prin prezența unității optice bluray 3D, perfectă pentru cei care au obiceiul să colecționeze filme originale. Nu am avut decât un singur film în acest format, Pirații din Caraibe 3D, care a fost redat fluent, așa cum ar face-o orice alt player dedicat, de la nume mai mari în industria de electronice.

În continuare, i-am făcut o scurtă prezentare video.

 

 

Player-ul bluray Asus BDS-700 este destinat celor care au nevoie de o soluție audio-video simplă și eficientă, care să redea atât cele mai utilizate formate multimedia la ora actuală, cât și cd-uri audio sau dvd-uri și bluray-uri cu filme. Din câte am înțeles, player-ul Asus BDS-700 are un preț de aproximativ 999 Lei.

Specificațiile tehnice complete pot fi găsite aici.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *