Cu mainile pe Samsung Galaxy Camera (la IFA Berlin 2012)

Am trecut vreme de cateva zeci de minute si prin impresionanta hala a celor de la Samsung, una dintre cele mai aglomerate de la IFA Berlin 2012.  Unul dintre gadgeturile VIP de aici, chiar din intreg targul as zice, era cu siguranta noua camera cu Android, Galaxy Camera. Va cam dati seama ca am petrecut ceva timp langa ea, chiar eram extrem de curios cum se misca si ce poate face.

Configuratia, pe scurt, in imaginea de mai sus. Mai detaliata, intr-un post anterior.

In primul rand ca, desi este o compacta, nu este deloc una mititica. Chiar o putem numi “babana”, amprenta ei la sol 😀 fiind comparabila cu cea a unei camere DSLR entry-level. Vina o poarta ecranul de 4.8 inchi, unul de smartphone adevarat.

Apoi am remarcat calitatea constructiei, cu materiale si finisaje de top si cu un grip destul de pronuntat, pentru o prindere cat mai eficienta.

Va dati seama mirarea mea cand am vazut cat de lung este obiectivul la zoom maxim (21x). Ce sa mai, smartphone super-zoom… Potenta maxima! 😀

Din punct de vedere al functiilor foto, am constatat ca se misca ca si orice alta compacta performanta, nu este nici mai rapida, nici mai inceata. Din pacate, nu am avut cum sa bag un card si sa fac niste fotografii drept exemplu. Nu-i nimic, vine ea la teste…

Controlul camerei se face exclusiv prin ecranului tactil, mai putin zoom-ul (desi cred ca si acesta poate fi manevrat tactil – nu am incercat). Meniul este intuitiv, dinamic, modern, poate cel mai reusit de pana acum pentru o camera foto. O sa-l vedeti intr-un videoclip pe care il pregatesc.

Sa nu uitam ca este a doua camera cu Android care apare pe piata, la o saptamana in urma celei de la Nikon. Numai ca, aici avem de-a face cu un Android 4.1 Jelly Bean, plus ca are si modul 3G, pe langa cel Wi-Fi. Astfel ca, aveti acces la internet de oriunde v-ati afla, conditia fiind sa va faceti abonament de date mobile. Din aceasta cauza, nu m-ar mira sa o vad in oferta Orange sau Vodafone… la date mobile.

Deci, pe langa faptul ca este o camera cu specificatii interesante, la capitolul smartphone sta la fel de bine, poate chiar mai bine (procesor quad-core la 1.4Ghz). Normal ca am descarcat un quadrant si i-am testat performantele. Rezultatul? In imaginea de mai sus. Este mai puternica decat unul dintre cele mai titrate smartphone-uri actuale. Asa ca, va cam dati seama ca va poate oferi acces in orice aplicatie Android, chiar si la vizionarea videclipurilor la rezolutii full HD sau la gaming mobil de calitate.

Dar, nu vizionarea filmelor este scopul principal al unei camere foto. Cred ca super-procesorul pe care cei de la Samsung l-au integrat aici s-ar dovedi mai util in tot felul de aplicatii si efecte foto, pentru realizarea de instantanee si filmari creative in timp real, la rezolutie maxima.

Ce mai pot spune? Ca prin octombrie-noiembrie s-ar putea sa apara si pe la noi. Pretul? Inca nu l-am aflat, eu il estimez pe undeva pe la 3000 lei pentru inceput.

Alte cateva fotografii, mai jos. Revin cu videoclipul cat pot de repede.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Cu mainile pe Samsung Galaxy Camera (la IFA Berlin 2012)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *