Cu mainile pe – Samsung Galaxy Note II (la IFA Berlin 2012)

O alta vedeta a targului de la IFA Berlin 2012 vine tot de la Samsung. Este vorba de noul Galaxy Note II, SUV-ul smartphone-urilor ajuns la generatia a doua. Cum mi s-a parut? In primul rand ca poate fi tinut mai bine in mana, pentru ca este un pic mai ingust si mai subtire decat predecesorul sau, asta in ciuda faptului ca are un ecran mai mare, de 5.5 inchi. Designul este foarte apropiat de cel al SGS3-ului, materialele si finisajele sunt fara repros, este fara indoiala un smartphone premium.

Ecranul are o rezolutie de 1280×720 pixeli, se vede foarte bine iar functiile tactile raspund excelent. Desi la inceput va fi un pic mai dificil de manevrat cu o singura mana, dupa o perioada de acomodare va veti obisnui cu el. In plus, are si stylus pentru accesarea aplicatiilor dedicate.

Din punct de vedere hardware este unul dintre cele mai puternice smartphone-uri la ora actuala. Amintesc doar de procesorul quad-core la 1.6Ghz, de GPU-ul Mali 400MP dar si de cei 2GB memorie RAM. Normal ca l-am testat cu quadrant-ul, a obtinut un scor de aproape 6000 puncte, asta fara sa mai inchid diverse servicii sau aplicatii in background.

Desi nu toata s-ar putea sa nu fie de acord cu mine, pana la urma gusturile nu se discuta, mie imi plac smartphone-urile cu ecran mare, pentru ca ofera o vizualizare mai confortabila in aplicatii, pagini de web, ca sa nu mai vorbim de filme sau fotografii. SGN2 face parte din aceasta categorie, plus ca are incorporat si un hardware puternic, alaturi de accesorii si functii dintre cele mai performante.

Cateva imagini cu el, mai jos. Revin si cu un videoclip.

Update. Videoclipul poate fi vazut aici.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

6 thoughts on “Cu mainile pe – Samsung Galaxy Note II (la IFA Berlin 2012)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *