Samsung ATIV Tab – o tableta reusita, cu Windows 8 RT (la IFA Berlin 2012)

Cu siguranta unul dintre gadgeturile care mi-au atras atentia la IFA Berlin 2012 a fost tableta cu Windows 8 RT a celor de la Samsung, ATIV Tab. Atat prin calitatea constructiei, tipica seriei Galaxy, cat mai ales datorita sistemului de operare pe bazele caruia functiona, Windows 8 RT, versiunea dedicata tabletelor ARM.

Chiar de la prima intalnire, pot spune ca este un SO care m-a impresionat placut, este pregatit sa se ia la tranta de la egal la egal cu Android-ul. As spune ca este chiar intr-un usor avantaj. De ce? Pentru ca este pana la urma un Windows, cel mai popular sistem de operare din lume. Cu siguranta ca nu va fi compatibil cu aplicatiile sau softurile x86, vedem ce se mai intampla dupa lansarea lui.

De remarcat ca avem la dispozitie atat interfata Metro cat si pe cea uzuala, tipica Windows 7. Recunosc ca, nefiind obisnuit cu filozofia lui de manevrare, a durat putin pana m-am obisnuit cu interfata. Pana la urma i-am dat de cap, dar tot nu sunt sigur ca i-am descifrat toate tainele. Nici nu am avut foarte mult timp la dispozitie acolo.

Dintre specificatiile tabletei amintesc de ecranul de 10.1 inchi cu o rezolutie de 1366×768 pixeli, de procesorul dual-core Snapdragon tactat la 1.51 Ghz si secundat de un chipset grafic Adreno, de cei 2GB memorie RAM, camera de 5 MPix, portul USB si slotul microSDHC.

Totul intr-un corp cu o grosime de numai 8.9mm si o greutate de 570 grame.

Acolo, la IFA, nu era deloc prezentata alaturi de un docking cu tastatura, desi eu cred ca ar avea nevoie de unul. Totusi, cred ca va aparea un astfel de accesoriu si pentru ea in viitorul apropiat. De remarcat ca ar trebui sa fie deja compatibila cu tastaturile si mousii normali, de Windows.

Se pare ca intruneste deja cateva dintre conditiile pe care le-as pune unei astfel de tablete, care functioneaza pe acest sistem de operare: are slot microSDHC, astfel ca nu depindem exclusiv de Zune pentru copierea/transferul datelor, are suita Office preinstalata si promite o autonomie de 12 ore la redarea de continut video HD… E ceva, nu? De asemenea, are si Skydrive, cu 7GB de storage free in cloud.

Pesemne ca va fi disponibila din luna octombrie, dupa lansarea oficiala a Windows-ului 8. Pretul inca nu a fost comunicat.

In continuare, un scurt videoclip de la fata locului.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Samsung ATIV Tab – o tableta reusita, cu Windows 8 RT (la IFA Berlin 2012)

 • September 3, 2012 at 12:13 pm
  Permalink

  Detine cumva si vreun slot pt SIM?

  Reply
  • September 3, 2012 at 12:17 pm
   Permalink

   cea pe care ma vazut-o eu acolo nu avea…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *