Samsung ATIV Smart PC – reinventarea netbook-urilor? (la IFA Berlin 2012)

Acum mi-am dat seama… noua categorie de sisteme portabile cu Windows 8 si procesoare Intel Atom nu inseamna decat reinventarea netbook-urilor, a acelor echipamente portabile ieftine, pe care si le poate permite o categorie mai larga de consumatori. Numai ca reinventarea inseamna si un ecran tactil, inseamna tableta plus docking cu tastatura. Vor aparea  o multime de astfel de echipamente, de la toti producatorii, deja v-am mai aratat unul asemanator.

La IFA Berlin 2012, am intalnit si modelul Samsung ATIV Smart PC, unul la fel de interesant, cu un sistem docking tip Transformer. De altfel, chiar si cei de la Asus au un model asemanator, cam cu aceleasi configuratii, Vivo Tab 810.

Modelul Samsung are un design modern, chiar tineresc as putea zice, astfel ca ne cam dam seama carei categorii de utilizatori este adresata. Carcasa este din plastic, asa ca ma astept sa aiba un pret rezonabil.

Configuratia? Intel Atom, Windows 8, ecran de 11.6 inchi cu o rezolutie de 1366×768 pixeli, 2GB memorie RAM, camera de 8 Megapixeli si o autonomie estimata la 9.4 ore la redarea video HD. Nu-i lipseste un stylus pentru o manevrare mai facila a anumitor programe sau interfete.

Alte cateva imagini cu ea, de la fata locului, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *