Close-up-uri cu SGS3

Cred ca sunteti de acord cu mine ca la un smartphone actual este foarta importanta si camera foto. Degeaba ar avea un procesor dual-core sau chiar unul quad-core, daca nu poate face fotografii de calitate, pe care sa le folosim ulterior pe internet sau, de ce nu, chiar sa le trecem pe hartie. Si, daca vrei sa-ti cumperi un smartphone de top, deja ai pretentii la acest capitol. Nu te multumesti cu putin.

Nu putini dintre tovarasii mei de blogosfera se folosesc exclusiv numai de serviciile unui smartphone pe la diverse evenimente, pentru ca pot urca foarte repede imaginile pe retelele de socializare sau chiar pe blogurile lor.

De asemenea, cred ca imi impartasiti opinia ca SGS3 (Samsung Galaxy S III) este cu siguranta un smartphone de top, poate chiar cel mai puternic, mai admirat si mai cautat la ora actuala. Nu putea fi atat de popular daca nu se comporta foarte bine si la capitolul foto-video. Primele mele fotografii realizate cu ajutorul lui sunt din vacanta, unele chiar reusite indraznesc sa ma laud eu. 😀

Intre timp, am descoperit ca se descurca la fel de bine si in fotografia de tip close-up. Nu trebuie decat sa alegem modul Macro ca tip de Autofocus si apoi sa ne apropiem cam la 5-10 cm de subiectul pe care il dorim imortalizat. Putem apasa cu degetul pe ecran pentru a focaliza in zona in care dorim, apoi tragem o rafala mica pentru ca subiectul  (floare, ganganie sau cine stie ce altceva) sa fie surprins cat mai clar. Pentru rezultate de calitate, conditia este sa avem parte de lumina naturala, sa fie o zi cu soare. Sau, daca distanta o permite, sa ne folosim de flash-ul incorporat.

Cateva exemple, cu gaze, buburuze, floricele si chiar fructe ale toamnei, mai jos.

Dupa cum observati, rezultatele sunt clare, corect focusate, iar paleta coloristica este una naturala.

Sigur, rezultatele nu pot fi comparate cu cele facute de o camera DSLR, poate nici chiar cu cele ale compactelor mai rasarite. Dar, eu ma declar satisfacut, sunt cele mai bune close-up-uri ale mele facute cu un smartphone cu Android.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

6 thoughts on “Close-up-uri cu SGS3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *