La Muzeul Satului, cu Sony RX100

Cred ca ajung la Muzeul Satului din Bucuresti de cateva ori pe an. Il stiu aproape pe de rost, dar de fiecare data revin cu mare placere, este unul dintre putinele locuri care nu ma plictiseste. Acolo gasesc esenta satului romanesc autentic, asa cum l-am cunoscut si eu cand eram copil, asa cum mi-l aduc eu aminte. Evenimentele de acolo cred ca reprezinta ultimul bastion ridicat impotriva manelizarii satului romanesc… Nu ascult deloc muzica populara acasa, dar acolo, in aer liber, o fac cu mare placere, ma incanta.

Tot respectul meu pentru cei care au grija de acel loc, pentru cei care organizeaza acele frumoase evenimente…

Normal, niciodata nu ma duc intr-un loc frumos fara o camera foto alaturi. Astazi nu am avut chef sa car DSLR-ul cu mine, asa ca am luat compacta, o Sony RX100, chiar una dintre cele mai reusite la ora actuala. Doar v-am mai aratat niste close-up-uri si chiar cum se descurca la capitolul efecte creative.

Nu prea am fost in forma, nu prea am avut chef sa fac setari complicate sau sa apelez la functiile creative. Mai avem si zile din astea, mai linistite, am preferat sa ma bazez pe functiile automate ale camerei. Pur si simplu, am selectat functia iAuto, fara sa o schimb deloc. Am fotografiat tot ceea ce m-a impresionat placut acolo, de la ansamblurile folclorice care se desfasurau pe scena si pana la tot felul de obiecte artizanale sau obiecte de muzeu. M-am comportat asa cum ar face-o orice persoana normala, common people, doar am incadrat si apoi am apasat butonul declansator.

Ce a iesit, puteti vedea in cele doua albume de mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

4 thoughts on “La Muzeul Satului, cu Sony RX100

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *