Olympus Pen E-PL5 – performantele OM-D intr-o camera mai compacta si mai ieftina

Olympus anunta astazi noua camera mirroless Pen E-PL5, care incorporeaza acelasi senzor si procesor de pe meseriasa OM-D. Mai exact, aceasta are un senzor Live MOS de 16.1 megapixeli si un procesor TruePic VI, ceea ce ma face destul de interesat de ea, mai ales ca stiu ce poate OM-D-ul, am avut-o alaturi de mine in vacanta de vara.

Alte specificatii? ISO 200 – 25600, viteza maxima de fotografiere in rafala de 8 fps, ecran LCD rabatabil si tactil de 3 inchi, sistem de Autofocus performant, inregistrare video full HD cu focalizare continua… Ce sa mai, daca se comporta la fel ca OM-D-ul si vine cu un pret mai mic, va fi cu siguranta un hit. Mai multe specificatii, aici.

Remarc si prezenta celor 12 filtre creative: Pop Art, Soft Focus, Culori pale şi luminoase, Light Tone, Grainy Film, Pin Hole, Diorama, Cross Process, Dramatic Tone, Gentle Sepia, Key Line si Water color. De unele dintre ele chiar am fost incantat, tot la OM-D.

O astept cu nerabdare la teste. 😀

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *