Powershot G15 – noua compacta de top de la Canon

De maine incepe Photokina, asa ca va trebui sa ne asteptam la o avalansa de stiri legate de lumea fotografica. Vor fi anuntate o multime de camere foto si obiective noi, de la majoritatea producatorilor importanti.

Primul comunicat pe ziua de astazi vine de la Canon, care ne anunta lansarea modelului Powershot G15, cea mai tare compacta a lor. Se pare ca s-a renuntat la senzorul mare de pe G1x, revenindu-se la unul mic, comparabil cu cel existent pe G12. Sa intelegem ca G1x a fost un experiment nereusit?

Specificatiile sunt urmatoarele: senzor CMOS de 1/1.7 inchi cu o rezolutie de 12.1 Mpix, sistem HS (bun la fotografierea in conditii de iluminare precara), procesor Digic 5, obiectiv luminos cu un zoom 5X si diafragma f/1.8-2.8, viteza de fotografiere in rafala de 2.1 cps, inregistrare video la rezolutii full HD.

Din pacate, vad ca s-a renuntat la ecranul rabatabil, utilizatorii avand la dispozitie doar unul fix, de 3 inchi. In schimb, apreciez posibilitatea de control manual complet (are rotita pe grip) si faptul ca are un vizor optic, acceosoriu util la fotografiere in lumina puternica.

Va fi disponibila de luna viitoare, la un pret de aproximativ 500 Euro.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *