Noua suita de securitate de la Kaspersky (2013), compatibila Windows 8

Ca un facut, tocmai va intrebam duminica seara daca va este teama referitor la gadgeturile voastre si la experienta internautica, daca va este frica ca datele voastre confidentiale, conturile voastre de pe internet, ar putea fi atacate si folosite de persoane rau intentionate.

Legat de protejarea datelor noastre electronice, a integritatii sistemelor, o suita antivirus si de securitate cred ca nu ar trebui sa lipseasca de pe computerele noastre, chiar si de pe cele personale. La navigarea pe internet ne pasc tot felul de primejdii informatice, ascunse chiar si sub forma unor mesaje de la prieteni, ale caror computere au fost infectate.

Una dintre suitele de securitate pe care le-am utilizat si in care am incredere vine de la Kaspersky. Aseara chiar au anuntat lansarea in Romania a suitelor Kaspersky Internet Security 2013 (premium) si Kaspersky Anti-Virus 2013 (Esentiala), ambele compatibile cu noul sistem de operare Windows 8 care va fi lansat luna viitoare.

Printre cele mai importante optiuni ale noilor suite, amintim de un nou motor antivirus, cu o rata de detectie imbunatatita, de tehnologia Automatic Exploit Prevention, extrem de utila impotriva aplicatiilor malware, de cea numita Safe Money,  care ne protejeaza la efectuarea tranzactiilor bancare, si de noul modul anti-spam care blocheaza eficient corespondenta nesolicitata.

Mai are inca ceva extrem de important, un modul de protectie al accesului pe internet al copiilor, cu rol de protectie dar si de control mai riguros. Putem bloca, limita sau inregistra mesajele lor de pe serviciile de mesagerie instant sau a retelelor de socializare, precum si transmiterea datelor personale, cum ar fi numarul cardurilor bancare sau numarul de telefon.

Tehnologia Automatic Exploit Prevention a fost proiectata  impotriva atacurilor de tip exploit sau celor care utilizeaza vulnerabilitati de tip „zero-day”, care se folosesc de brese de securitate nedescoperite din soft-uri foarte populare. Automatic Exploit Prevention recunoaste activitatea neautorizat, initiata de un exploit, fara a bloca procesul normal de operare al aplicaţiei potential vulnerabile, precum browser-ul de Internet, editorul de text etc.

Tehnologia Safe Money include un set diversificat de metode pentru protectia tranzactiilor online, fie ca se fac achizitii, ca se lucreaza cu sisteme electronice de plata sau ca este accesat contul de online banking.

Ce face aceasta tehnologie:

– Schimba automat browserul in modul „Safe Browser”, atunci cand utilizatorul viziteaza site-urile de banking. Acesta izoleaza operatiunea de plata de restul activitatilor online, pentru a asigura faptul ca tranzactia nu este monitorizata.

– Se activeaza automat in momentul vizitarii celor mai cunoscute website-uri de plati online, iar utilizatorul poate adauga in lista propria banca sau site-urile de cumparaturi pe care le frecventeaza.

– Verifica autenticitatea paginii web pentru plati, pentru a asigura utilizatorul ca aceasta nu este falsa sau compromisa.

– Safe Money evalueaza nivelul general de securitate al computerului si avertizeaza utilizatorul cu privire la amenintarile de care trebuie sa tina cont inainte de a face plati bancare.

– Are o tastatura virtuala care asigura introducerea in siguranta a parolelor si numerelor cardurilor bancare.

Suita premium Kaspersky Internet Security costa aproximativ 150 Lei, pentru 1 an. Mai multe detalii, aici.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *