S56C – deci și Asus știe să facă desktop-replacement-uri subțiri?

Astăzi am avut ocazia să instalez un laptop chiar interesant. Este vorba de modelul S56C de la Asus, un echipament care, deși are un ecran de 15.6 inchi, impresionează prin grosimea de numai 21mm. Mda, deci și ăștia de la Asus știu să facă așa ceva. Doar știți cât de groase erau laptopurile lor cu ecran mare.

Mirarea mea este și mai mare, pentru că habar nu aveam că a ajuns și în România, nu a fost comunicat oficial.

Desigur, acest lucru a fost posibil prin utilizarea tehnologiei ultrabook. Adică a unor componente ultra-low-voltage.

Configurația se bazează pe un procesor Intel Core i7-3517U la 1.9Ghz, pe nu mai puțin de 6GB memorie RAM, stocarea se face pe un hdd de 750GB asistat de un SSD de 24GB și nu-i lipsește tehnologie USB 3.0.

În plus, mai are și o placă grafică Nvidia GeForce 635M, de ajuns chiar și pentru gaming de generație recentă.

După cum vedeți, Windex-ul îi oferă un 5.9, veriga slabă fiind hdd-ul.

Mi-a plăcut foarte tare și cum arată. Are o ținută elegantă, business, carcasa fiind realizată aproape în întregime din aluminiu, în două nuanțe. Metalul duce și la o greutate un pic mai consistentă, de 2.3 Kg.

Pe laterala stângă sunt prezente portul de alimentare, unul VGA, unul HDMI, un port Ethernet și unul USB 3.0.

Pe laterala dreaptă găsim conectorul de 3.5mm, două porturi USB 2.0 și unitatea optică DVD-RW.

Cititorul de carduri a fost poziționat frontal.

Ecranul este mare, luminos dar are o hibă – are doar o rezoluție de 1366×768 pixeli. Aș fi preferat una de 1600×900 pixeli.

Difuzoarele au fost poziționate pe spatele echipamentului. Sistemul audio se aude binișor, dar m-aș fi așteptat la ceva mai bun de la Asus.

Tastatura este de tip chiclet, are și bloc numeric. Este confortabilă în utilizare.

Touchpad-ul este mare, butoanele sunt încorporate în suprafața tactilă. Totuși, mi s-a părut că se comportă destul de bine, nu a repoziționat deloc accidental cursorul pe ecran.

Sincer, mie imi pare un echipament chiar mișto, privit și din prisma prețului – numai 3264 Lei. Ei? Configurație de ultrabook puternic, ecran mare, placă grafică Nvidia suplimentară la numai 3264 Lei… Un desktop-replacement care merită luat în vizor…

Poate fi găsit pe www.cel.ro.

Ce aș mai vrea eu? Ca să fie perfect?

1. Ecran IPS full HD

2. SSD in loc de HDD, pentru că aș monta un HDD în locul unității dvd-rw (există tot felul de gadgeturi în acest sens).

3. Tastatura să fie iluminată

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *