La Mânăstirea Comana…

Astăzi am profitat de vremea însorită pentru a ne mai plimba puțin, pentru câteva ore, pe lângă București. Este o toamnă prea frumoasă, era păcat să stăm în casă, mai ales că am înțeles că vremea se va răci cât de curând.

Deci, nu am stat pe gânduri, am pus Nikon-ul P7700 pe umăr și am plecat spre localitatea Comana, aflată lângă râul Neajlov. Sincer să fiu, este prima dată când am vizitat acele locuri, deși nu se află foarte departe de satul în care am copilărit la bunici și unde locuiesc acum părinții mei.

Mai întâi ne-am oprit la Mânăstirea Comana, ctitorită chiar de Vlad Țepeș, acum 551 de ani. Din păcate primul lăcaș monahal nu mai există, mânăstirea fiind reclădită de mai multe ori în decursul istoriei.

Legenda spune că trupul decapitat al lui Vlad Țepeș a fost înmormântat aici, rămâne doar ca istoria să o dovedească. Un călugăr pe care l-am întâlnit acolo mi-a confirmat că un trup decapitat a fost descoperit în incinta mânăstirii, despre care se presupune că ar fi chiar Vlad.

Călugării au încropit chiar un mic muzeu cu diverse obiecte adunate din vremurile trecute. În curtea mânăstirii și în jurul ei sunt amenajate o mulțime de locuri, cu mese și scaune, unde vizitatorii se pot odihni și lua masa.

Câteva fotografii de acolo, făcute cu Nikon-ul P7700, în continuare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “La Mânăstirea Comana…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *