La Călugăreni…

Nu, nu o să vă povestesc despre vestita bătălie a lui Mihai Viteazul cu turcii… Mai degrabă o să vă arăt câteva imagini pe cât se poate de ancorate în realitatea actuală a satului românesc. În fiecare duminică dimineața se desfășoară târgul de la Călugăreni, loc în care se strâng țărani, orășeni, etnii conlocuitoare, negustori și cumpărători deopotrivă.

Găsești acolo cam tot ce te interesează pentru casă și gospodărie, pentru bucătărie și grădină. Legume, fructe, semințe, cereale, verdețuri, găini, pui, rațe, curci, gâște, bibilici, chiar și papagali… Continuăm cu  iepuri, oi, porci sau purceluși, capre, viței, vaci, cai, feronerie, uși, geamuri, plasă de Buzău, haine pentru copii și adulți, covoare, pături, lenjerii de pat… Ce să mai, un adevărat bazar în care omul de la țară sau chiar orășeanul poate găsi cam orice are nevoie.

Așa amestecătură de oameni, lucruri  și dobitoace nici în bazarul din Istanbul nu am întâlnit… Loc tocmai bun pentru testarea noului Nikon P7700, vroiam să văd cum se descurcă la aglomerație. Plus că nu atrage foarte mult atenția asupra lui, așa că m-am putut desfășura în voie. Mă rog, e un fel de-a spune, eram singurul “nebun” de acolo cu un aparat foto în mână. Dar, unii gospodari chiar erau prietenoși, m-au invitat să le pozez porcii și să îi pun pe internet. 😀

Deci, câteva fotografii de la târgul de la Călugăreni, pe următoarea pagină.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

4 thoughts on “La Călugăreni…

Leave a Reply

Your email address will not be published.