TRENDnet anunță noi produse de networking pentru această toamnă

În cadrul unei conferințe de presă, cei de la TRENDnet au anunțat noi produse de networking pentru această toamnă.

În paranteză fiind spus, TRENDnet, companie fondată în SUA în anul 1990, este una dintre cele mai cunoscute pe această piață, livrându-și produsele în peste 130 de țări. Din totalul vânzărilor lor, 55% îl reprezintă segmentul business, restul de 45% reprezentând piața consumer. Cuantumul cel mai important al acestora, 58%, este realizat în America de Nord (SUA și Canada). Europenii, mai modești, contribuie cu 24%, America de Sud cu 13%, restul lumii  acoperind numai 5%.

Deci, care sunt produsele si serviciile cele mai importante pentru TRENDnet pe 2012?

In primul rand anunta 18  noi camere IP de supraveghere impreuna cu un software dedicat, care poate gestiona până la 32 de unități.

În plus, aceștia pun la dispoziție utilizatorilor un serviciu tip cloud, prin intermediul căruia pot urmări de oriunde, de pe orice device fix sau mobil, ceea ce se întâmplă pe camerele de supraveghere IP.

În materie de routere wireless, am observat că ei pun un mai mare accent pe tehnologia 802.11AC.

Față de actuala 802.11n, aceasta asigură o mai bună acoperire dar și o comunicare mai eficientă cu toate device-urile conectate.

După cum se observă și din imaginea de mai sus, tehnologia AC asigură o viteză teoretică de transfer de 6.9 Gbps. Real, cei de la TRENDnet pot asigura o valoare de 1.3 Gbps. Wow!

Așa că, cât de curând (nov. 2012), vom avea la dispoziție routere compatibile cu această tehnologie – TEW-812DRU și TEW-800MB.

Pe lângă aceste vârfuri de gamă, cei de la TRENDnet ne-au mai povestit și de noul router N150, de soluțiile powerline, de cele tip media-bridge dar și de alte produse care pot îmbunătăți semnalul wireless, cum ar fi cele “range-extender”  (TEW-736RE).

Toate soluțiile mi s-au părut interesante, dar parcă cel mai tare aș testa un wireless AC și acel cloud pentru camere de supraveghere IP.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *