AMD anunță un nou procesor pentru tablete

AMD anunță un nou procesor cu grafică intergrată dedicat în special tabletelor cu o grosime de până în 10mm și PC-urilor cu dimensiuni reduse. Cei de la AMD susțin că noul lor APU, AMD Z-60, oferă performanțe extraordinare, grafică incredibilă, autonomie pentru întreaga zi, suport pentru aplicații Windows 8 dar și compatibilitate cu Windows 7. Acesta are două nuclee tactate la 1Ghz iar placa grafică integrată este o Radeon HD 6250.

De asemenea, AMD Z-60 promite o pornire rapidă din hibernare, o autonomie de 8 ore la navigarea Web și de până la 6 ore de redare video HD dar și performanțe ridicate în jocuri cu suport Microsoft DirectX 11.

Cei de la AMD anunță și cloud-ul AMD App Zone, unde utilizatorii vor găsi aplicații compatibile.

Primele tablete ce vor rula pe AMD Z-60 urmează să fie lansate  cam în același timp cu sistemul de operare Windows 8.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *