Nikon 1 V2 – Schimbarea!

Mda, se pare ca noua Nikon 1 V2 nu mai seamana deloc cu modelul anterior, avem un fata ochilor un upgrade adevarat. Nikon au reusit sa tina secret designul acesteia pana astazi, ziua in care va fi lansata oficial. Specificatiile sunt:

 • senzor CMOS de 14.25 megapixeli
 • procesor EXPEED 3A
 • sistem de autofocus in 73 de puncte
 • viefinder electronic cu o rezolutie de 1.44 milioane de puncte
 • ecran LCD de 3.0 inchi cu 920 000 puncte
 • compatibil SD / SDHC / SDXC
 • inregistrare video Full HD
 • viteza de expunere – 1/4000-30 sec
 • sensibilitate ISO – 160-6400
 • Greutate – 337 grame
 • pret – 870 Euro.

Din cate vedem, acum are un grip mai pronuntat, care poate asigura o prindere mai ferma, fiind dedicata posesorilor de DSLR aflati in cautarea unei camere de backup. De asemenea, pune la dispozitia utilizatorilor o rotita PASM, plus alta pentru controlul manual al parametrilor de fotografiere. In plus, acum camera este capabila sa fotografieze in rafala cu o viteza de 15cps, cu autofocus continuu.

Comunicatul oficial, pe urmatoarea pagina.

Bucuresti,  24  octombrie 2012 SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta cinci noi produse din universul Nikon 1: unui nou varf de gama, Nikon 1 V2, care ofera cea mai mare viteza de procesare din lume si o multitudine de moduri inteligente de fotografiere, dar si dezvoltarea a 3 noi obiective 1 NIKKOR si a unui nou blit compatibil Nikon 1.

Nikon 1 V2 este primul aparat al unei noi generatii din gama sa, care mareste si mai mult viteza uluitoare de procesare care a consacrat aparatele Nikon 1. Aceasta este posibila datorita noului procesor de imagine EXPEED 3A ce poate prelucra imagini la o valoare incredibila de 850 de megapixeli pe secunda. Astfel, Nikon 1 V2 poate fotografia cu pana la 15 cadre pe secunda cu focalizare automata si pana la 60 de cadre pe secunda cu focalizare in punct fix.

 

Calitatea imaginii este garantata de senzorul CMOS in format CX de 14,2MP, ce ofera o sensibilitate la lumina cuprinsa intre ISO 160 si ISO 6400. Comenzile directe pentru modurile de fotografiere, inclusiv modul manual, precum si butoanele dedicate controlului balansului de alb si sensibilitatii ISO, recomanda Nikon 1 V2 ca aparat de back-up celor care sunt obisnuiti cu aparatele foto DSLR.

 

Ergonomia excelenta face ca aparatul foto Nikon 1 V2 să fie o combinatie perfecta intre forma si functionalitate, oferind un corp solid si robust. Imbunatatirile includ o parte frontala din aliaj din magneziu, pentru rezistenta la transport, si un obturator testat la 100.000 de cicluri. Vizorul electronic are o rezolutie de 1.440.000 de pixeli, forma aparatului permite manevrarea sigura, iar blitul incorporat ofera lumina suplimentara de care este nevoie in diverse situatii.

 

Pe langa modurile inteligente de fotografiere deja consacrate la aparatele Nikon 1: Instantaneu in Miscare si Selectare Inteligenta Fotografie, Nikon 1 V2 ofera un nou mod – Captura Moment Optim, care reda in timp real cu incetinitorul scena fotografiata, astfel incat sa poata fi surprins momentul cel mai interesant. De asemenea, aparatul filmeaza in format Full HD cu pana la 60fps si poate filma cu pana la 1200fps.

 

Pe langă aparatul foto Nikon 1 V2, a fost lansat si noul blit Speedlight SB-N7. Acest Speedlight, compatibil i-TTL, are un numar de ghid de 18 (la ISO 100), capul sau inclinandu-se pana la 120°.

 

Nikon anunta dezvoltarea a trei noi obiective din gama 1 NIKKOR, care vor fi lansate pe parcursul anului 2013: un obiectiv zoom cu unghi foarte larg, de 6,7-13 mm f/3,5-5,6,  un obiectiv compact cu zoom de 10x, cuprins intre 10-100mm, si un obiectiv rapid pentru portrete, cu diafragma de f/1,2.

 

Nikon 1 V2 va fi disponibil la partenerii Nikon din Romania incepand cu luna noiembrie.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Nikon 1 V2 – Schimbarea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *