Workshop la Academia de Fotografie

Astazi am avut parte de o experienta chiar interesanta in cadrul Academiei de Fotografie. Mai exact, am fost invitat sa particip la un workshop dedicat fotografiei “Beauty & Glamour”. Nu prea sunt eu nici una, nici alta, dar am acceptat cu mare placere, mai ales ca trainer ne-a fost domnul Simion Buia, un fotograf profesionist de la care stiam ca am ce invata.

Workshop-ul s-a desfasurat la ultimul etaj al unui bloc parasit de langa podul Baneasa. Prima data cand particip la un astfel de curs, intr-o astfel de locatie. Sper ca nu va fi cea din urma, pentru ca a inceput sa-mi cam placa.

In cadrul workshop-ului, am fost asistati de doua frumoase modele, Nicoleta Moisa si Daiana Cristina, care au fost machiate de Daniela Frincu. Cat timp make-up artistul si-a facut treaba, ne-au fost prezentate cateva echipamente utile acestui gen de fotografie, mai ales daca este realizata departe de surse de curent electric. Apoi, pur si simplu, ne-am apucat sa fotografiem fetele. La inceput am fost mai timizi, parca nu stiam de unde “sa le apucam”, apoi cred ca ne-am intrat in ritm. Eu m-am folosit de un D3200 pe care il am de la service-ul Nikon in schimbul lui D5100 pe care l-am dus la calibrat si curatat. Deh, merita si el dupa 1 an si jumatate de utilizare.

Alaturi de mine au mai fost Calin Stan, Alexandru Farca si Zoltan Marton.

Cateva fotografii de acolo, un fel de making-of (color), mai jos.

Ce mi-a iesit mie? In continuare… Nu stiu de ce, asa am simtit eu, ca fotografiile arata mai bine in alb si negru…

Si inca un making of, in alb si negru…

 

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Workshop la Academia de Fotografie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *