Top mirrorless in Japonia, Olympus este la putere acolo!

V-am mai spus ca mirrorless-urile au o cota de piata importanta in Asia, mai ales in Japonia. Acolo, din totalul camerelor cu obiective interschimbabile vandute,  aproape 50% il reprezinta mirrorless-urile.

Se pare ca un rol important in aceasta expansiune agresiva a mirrorless-urilor o are publicul feminin, unul care apreciaza faptul ca acestea sunt mai mici, mai compacte, mai “dragute”, plus ca ofera rezultate foto-video comparabile cu cele ale DSLR-urilor entry-level si peste cele ale majoritatii compactelor.

Sigur, este mult de discutat aici, sunt atat pareri pro cat si altele total impotriva acestui sistem. Mai important este faptul ca, desi au aparut de numai 4 ani (startul fiind dat de Panasonic si Olympus), sunt din ce in ce mai populare in randul pasionatilor de fotografie.

In luna octombrie, topul producatorilor de camere mirrorless arata in felul urmator:  Olympus conducea cu un procent de 28.6% urmati indeaproape de Sony cu 23.5%, Panasonic  avea o cota de 17.3% iar Nikon de 12.8%. Cum se vede din grafic, Canon, cu al lor nou sistem EOS-M, are o crestere accentuata, depasind deja pe cei de la Pentax. Din cate vad in acelasi grafic, Fujifilm, o marca destul de apreciata la noi, nu se bucura de acelasi succes si in patria mama.

Cele mai apreciate camere mirrorless in Japonia, in aceeasi luna, erau: Olympus E-PL3 (10.6%), Sony NEX-5N (10.3%), Canon EOS-M (9.2%), Olympus mini E-PM1 (9.1%) si Panasonic GF5 (8.9%). Pe 6 se afla Nikon 1 J1 (8.3%), apoi urmeaza Pentax Q (5.9%), Sony Nex F3 (5.4%), Sony Nex C3 (5.3%) si, pe 10, Olympus Lite E-PL5 (3.5%).

Din pacate, Olympus nu are aceeasi imagine si cautare la noi, cine stie, poate se mai schimba cate ceva in viitor. Chiar sunt curios care or fi cifrele si pentru Romania sau Europa.

Mai multe detalii, aici.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Top mirrorless in Japonia, Olympus este la putere acolo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *