Androidul conduce detasat in Q3

Conform celor de la IDC, in trimestrul al treilea al acestui an Android-ul are o cota de piata de 75%, din totalul de 181 de milioane de smartphone-uri livrate, 136 milioane fiind cu acest sistem de operare. iOS-ul ocupa locul doi cu o cota de 14.9%  si aproape 27 de milioane de terminale livrate. Ambele sisteme de operare sunt pe crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, Android-ul cu 91.5% iar iOS-ul cu 57.3%. Se pare ca 3 din 4 consumatori aleg un smartphone cu Android.

In rest? Jale! Desi Blackberry este pe locul 3, cu 7.7 milioane unitati, este in scadere fata de 2011. Symbian este pe cale de disparitie iar Windows Phone inca nu este un SO atat de popular. Totusi, trebuie remarcat ca Windows Phone are cea mai mare crestere fata de anul trecut, 140%, in Q3 fiind livrate 3.6 milioane unitati.

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *