Lansare Windows 8 la Flanco

Noul sistem de operare Windows 8 este promovat cam in toate lanturile importante de retail, fie ca sunt magazine traditionale sau online. Primul eveniment de acest gen pe la care am trecut s-a desfasurat in cadrul mega-showroom-ului Flanco din magazinul Unirii.

Din cate am aflat acolo, Flanco are la vanzare momentan 25 de dispozitive cu Windows 8. Sunt 20 de laptopuri si 5 tablete, producatori fiind Sony, HP, Samsung, Toshiba si Acer. De asemenea, se pare ca pana la finalul anului vor oferi pana la 60 de astfel de dispozitive. Si, tot pentru finalul anului, Flanco estimeaza ca jumatate din notebook-urile vandute vor avea preinstalat noul sistem de operare Microsoft. Anul viitor, laptopurile cu Windows 8 preinstalat vor avea o pondere de aproape 70%. Restul presupun ca sunt Linux sau fara sistem de operare, pentru ca Windows 7 va fi retras usor din oferta.

I-am intrebat pe oficialii Microsoft prezenti acolo daca vom vedea tableta Surface curand in Romania. Din pacate, raspunsul este negativ, la noi prefera sa promoveze produsele partenerilor.

Nu pot spune foarte multe despre Windows 8 in acest moment, nu am lucrat indeajuns de mult pe el. Da, am avut ocazia sa utilizez pentru scurt timp ambele versiuni, si pentru x86, si pentru ARM, prima impresie fiind una pozitiva, desi este un sistem de operare care propune o readaptare a utilizatorului.

In ambele cazuri, trecand peste starea de inconfort cauzata de noul stil de interactiune, Windows 8 mi-a lasat impresia ca asigura performante superioare fata de cele ale lui Windows 7.  Inca nu inteleg de ce nu au lasat la locul lui clasicul buton de start in modul desktop. Si, cred ca o buna parte a consumatorilor nu vor aprecia prezenta amprentelor pe ecranul laptopurilor. Plus ca ecranele acestor laptopuri vor fi in majoritate cu finisaj glossy, ceea ce nu este pe placul tuturor.

Momentan atat, revin cu mai multe detalii despre acest sistem de operare dupa ce imi cumpar o licenta si il instalez pe al meu laptop, care nu are ecran tactil. Cateva imagini de la eveniment, mai jos.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *