Nikon D5200, DSLR performant pentru incepatori

Pe neasteptate, inca un DSLR entry-level de la Nikon isi face aparitia. Este vorba de modelul D5200, urmasul lui D5100. Specificatiile, pe scurt: senzor CMOS de 24.1 MPix, procesor Expeed 3, sistem de focalizare in 39 de puncte dintre care 9 sunt in cruce, viteze de fotografiere in rafala de 5cps, sensibilitate ISO cu valori intre 100 si 6400 (extins pana la 25600), inregistrare video full HD la 60fps si ecran rabatabil LCD de 3 inchi. Detalii complete aici.

Avem la dispozitie nu mai putin de 7 efecte creative: Culoare selectiva, Efect de miniaturizare, Cheie inalta si Cheie joasa, Silueta, Schita color si Vedere nocturna. Nu-i lipseste functia HDR (high dynamic range) si nici cea D-lighting care capteaza imagini detaliate cu un contrast ridicat. Aparatul are si 16 moduri scena diferite care optimizeaza setarile aparatului foto precum timpul de expunere, ISO si diafragma in functie de situatia de fotografiere.

Mai jos, avem si un videoclip de prezentare.

 

 
O galerie foto, in continuare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *