Logitech T400 – Zone Touch Mouse (pentru sisteme cu Windows 8 si nu numai)

De curand Logitech au anuntat noile accesorii compatibile cu Windows 8 si Windows RT. Unul dintre ele este mouse-ul T400, pe care am avut ocazia sa-l butonez impreuna cu un sistem cu Windows 8 pentru cateva zile.  In primul rand ca, datorita suprafetei tactile de care dispune, acesta asigura  o interactiune mai eficienta cu noua interfata Metro de pe Windows 8, fiind util atat laptopurilor clasice cat si noilor ultrabook-uri cu ecran tactil.

Logitech Zone Touch Mouse este un gadget compact, cu rol predestinat de companion pentru laptopuri/ultraportabile/ultrabook-uri sau tablete cu Windows RT, desi banuiesc ca functioneaza si pe Android (verific). Este construit din plastic negru, pe laterale fiind prezenta o banda de cauciuc cu striatii, material care confera o mai buna aderenta.

Rotita a fost inlocuita cu o suprafata tactila care preia functiile de derulare atat in plan vertical cat si orizontal, navigarea prin interfata Metro fiind extrem de simpla si intuitiva cu ajutorul lor. Sub aceasta au fost “ascunse” doua butoane, unul la baza suprafetei, celalalt in partea ei superioara. Cel de jos activeaza interfata Metro de start in Windows 8 sau butonul Start in Windows 7. Cel de sus preia functiile unui clasic buton din mijloc (echivalent cu cel activ la apasarea rotitei), util la derularea pe verticala a paginilor.

De asemenea, cele doua butoane de pe suprafata tactila pot fi utilizate pentru “zoom in” si “zoom out”, functii active printr-o dubla atingere. Mai multe detalii despre toate functiile pot fi gasite pe site-ul oficial Logitech.

Totusi, remarc ca derularea cu ajutorul suprafetei tactile nu este la fel de precisa ca in cazul utilizarii unei rotite.

Este disponibil si un pachet software care ne ajuta sa programam functiile butoanelor.

Conectarea la laptop/pc se face wireless, prin intermediul unui receptor Unifying de dimensiuni reduse, pe care nu trebuie sa-l scoatem in timpul transportului. Distanta maxima de la care poate fi utilizat este de 10 metri.

Mouse-ul Logitech are un senzor optic de cea mai noua generatie, care asigura o functionare optima cam pe orice tip de suprafata. L-am utilizat (testat) si pe lemn, si pe aluminiu, si pe plastic transparent, si pe haine, pe toate aceste suprafete mouse-ul descurcandu-se de minune. Singurul lucru pe care il reprosez este faptul ca apasarea butoanelor de click stanga/dreapta trebuie facuta un pic mai ferm. As fi vrut sa aiba mecanisme un pic mai fine.

Din punct de vedere al autonomiei bateriilor din pachet, producatorul se lauda ca acestea vor avea o durata de viata de aproximativ 18 luni.  Eu zic ca la o utilizare reala, ne putem multumi si cu o perioada de 9 luni.

Cu siguranta ca mouse-ul Logitech T400 nu este unul destinat gamerilor, aria sa de aplicabilitate fiind mai degraba cea office, cel mult multimedia. Functioneaza foarte bine pe majoritatea suprafetelor, are o autonomie excelenta, este wireless iar suprafata tactila inlocuieste cu destul succes “batrana” rotita, plus ca aduce functii noi.

Logitech T400 Zone Touch Mouse are un pret de aproximativ 50 Euro.

O galerie foto, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

9 thoughts on “Logitech T400 – Zone Touch Mouse (pentru sisteme cu Windows 8 si nu numai)

  • November 7, 2012 at 2:56 pm
   Permalink

   nu este ieftin… asa este.

   Reply
 • November 7, 2012 at 2:54 pm
  Permalink

  nu as renunta la rotita… mi se pare mai misto…

  Reply
  • November 7, 2012 at 2:56 pm
   Permalink

   tactil tati… asta este viitorul :))

   Reply
 • November 7, 2012 at 3:08 pm
  Permalink

  mousii microsoft sint cei mai tari! mai buni decat logitech…

  Reply
  • November 7, 2012 at 3:09 pm
   Permalink

   este opinia ta si o respect… eu nu prea am avut la dispozitie mousi microsoft… asa ca nu am de unde sa stiu cat de buni sunt. dar tu, ai avut mousi logitech ca sa faci comparatie?

   Reply
 • November 7, 2012 at 5:50 pm
  Permalink

  e de vanzare la noi? de unde pot sa-l cumpar?

  Reply
  • November 7, 2012 at 5:52 pm
   Permalink

   nu stiu, intreb si iti raspund…

   Reply
  • November 7, 2012 at 5:53 pm
   Permalink

   cica in curand va fi disponibil si la noi… ai rabdare o saptamana, doua…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *