Graffiti (cu Panasonic GF5)

Este ultima zi in care mai am la dispozitie mirrorless-ul GF5 al celor de la Panasonic, asa ca incerc sa fac cu el ceea ce nu am reusit timp de doua saptamani. Sunt campion la terminat treaba pe ultima suta de metri. ­čśÇ Mi-am dat seama ca nu am facut destule fotografii din care sa reiasa cum surprinde paleta coloristica. Nu mai este vara, nu mai este soare afara, nu prea mai sunt flori pe strazi si nici fetele nu se mai imbraca vaporos si colorat, plus ca paleta coloristica a toamnei este un subiect pe care toata lumea l-a tratat in perioada recenta. Ce putea fi mai colorat decat graffiti-ul?

Asa ca, am plecat repejor pe strada Pictor Arthur Verona unde sunt o multime de graffiti frumoase desenate pe zidurile cladirilor. Intr-un graffiti gasim o paleta coloristica extinsa, vibranta, asa ca este subiectul perfect pentru a vedea cum se comporta o camera foto la acest capitol.

Eu las imaginile sa vorbeasca de la sine. Dupa cum vedeti din fotografiile de mai jos, GF5 se comporta exemplar, surprinde culorile asa cum sunt ele reprezentat. La fotografiere am setat stilul Vivid, ISO 160 si am lucrat in modul P.

Imi plac graffiti-urile bine facute, sunt situatii care aduc un plus de culoare, de viata sa zicem, strazilor si cladirilor anoste. Ceea ce nu inteleg este de ce, dupa ce unii s-au straduit sa deseneze ceva cat de cat frumos, atragator, vin altii si mazgalesc, isi bat joc la propriu. Este vreo concurenta intre ei? Sau daca nu le place ce au facut, sa faca macar ceva la fel de interesant, nu sa-si bata joc…

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

5 thoughts on “Graffiti (cu Panasonic GF5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *