Trendnet TV-IP672WI – camera de supraveghere IP

Camerele de supraveghere au inceput sa fie din ce in ce mai prezente in jurul nostru. Nu stiu daca este bine, mai degraba nu, dar utilitatea lor in aceste vremuri nu cred ca mai poate fi contestata. Asta este, astea sunt timpurile, astia sunt oamenii care ne inconjoara, daca vrem sa ne protejam proprietatea si bunurile trebuie sa luam masuri. Sigur, camerele de supraveghere pot fi utilizate si in scopuri preventive, unul dintre ele ar fi tinerea sub observatie a copiilor.

De curand am avut ocazia sa utilizez noua camera TV-IP672WI de la Trendnet care se foloseste de reteaua de calculatoare pentru a transmite si inregistra imaginile. Practic, este o camera la care avem acces prin intermediul internetului, pentru a vizualiza ceea ce ne intereseaza de oriunde ne-am afla.

Aspectul ei este unul destul de prietenos, este asamblata intr-un plastic alb de calitate, cu finisaje fara repros, este perfecta pentru uzul casnic Dar, pana la urma, nu prea conteaza cum arata o camera de supraveghere, mai important este sa-si faca treaba.

Conectica se afla in partea din spate. Aici gasim portul Ethernet, pe cel de alimentare, un buton WPS, unul Line-out, un slot microSD si conectorul pentru antena Wi-Fi. Conexiunea Wi-Fi este de tip N. Inregistrarea pe carduri microSD este recomandata doar in cazurile in care nu exista risc de furt sau de compromitere a inregistrarilor.

Foarte important: Nu este o camera statica, ci poate fi rotita pe orizontala la 340 de grade si pe inaltime la 115 grade, un atuu deloc de neglijat, acoperind astfel o arie mai larga de supraveghere.

De asemenea, are mod de vizualizare noapte, la interior avand o raza de vizualizare de 7.5 metri in aceste conditii. Asa se vede noaptea, pe un intuneric total. Camera era pozitionata la o distanta de 3.5 metri de perete.

Si inca ceva – are microfon pentru a auzi in timp real ce se intampla in mediul supravegheat.

Nu are autofocus, clarul se face manual.

Configurarea ei nu este o operatiune extrem de complicata. Pentru setarile initiale ne folosim de aplicatiile de pe cd-ul din pachet.

Meniul Web de configurare nu este foarte complicat. Dupa cum vedeti putem seta mai multe profile de inregistrare, rezolutia maxima fiind 1280 x 800/30fps in H.264. De asemenea, putem ajusta calitatea imaginii prin presetarea luminozitatii, a contrastului, a balansului de alb sau a saturatiei. Bineinteles ca puteti preseta mai multe pozitii predefinite sau chiar o puteti “trimite” la patrulare. Poate fi activata la detectarea miscarii sau poate inregistra in anumite intervale orare.

Manevrarea si stabilirea pozitiei se poate face de asemenea prin intermediul paginii web. Recomand sa aveti rabdare dupa ce efectuati o comanda, camera va raspunde cu 2 secunde intarziere. Daca dorim sa adminstram mai multe camere deodata, ne putem folosi de pachetul software SecureView Pro, prezent si el pe cd-ul din kit.

Din cate am inteles, aceasta are un pret de aproximativ 300 USD. Specificatiile complete aici.

Va continua…

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Trendnet TV-IP672WI – camera de supraveghere IP

 • March 5, 2014 at 5:49 pm
  Permalink

  sal. de unde ai cumparat camera aceasta ? mersi.

  Reply
  • March 5, 2014 at 10:41 pm
   Permalink

   nu am cumparat-o. am primit-o doar pentru teste.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *