Fuji Finepix X-E1 – lansata la F64

Finepix X-E1, noua camera mirrorless cu accente retro de la Fujifilm, a fost lansata astazi oficial la F64 Studio. Dintre specificatii amintim de senzorul APS-C X-Trans CMOS de 16.3 megapixeli, procesorul Pro EXR, vizorul electronic OLED, ecranul LCD de 2.8 inchi, sensibilitatea ISO standard cu valori intre 200 si 6400, de capacitatea de fotografiere in rafala de 6cps si de cea de filmare la rezolutii full HD. Specificatii complete puteti gasi aici.

Alex Conu, care a testat-o, apreciaza in primul rand design-ul si ergonomia in utilizare. A fost multumit de vizorul electronic, de senzor (pe care il considera cel mai bun din clasa sa) si de nivelul de zgomot redus obtinut in fotografii. Chiar spune ca X-E1 este un X-Pro1 la pret redus. In alta ordine de idei, Alex nu a apreciat sistemul de focalizare, prea lent dupa parerea lui, si faptul ca acumulatorul din dotare nu ofera o autonomie extraordinara.

Impreuna cu un obiectiv 18-55mm are un pret de aproximativ 6200 Lei. Nu as spune ca este ieftina, chiar deloc. Mai multe impresii dupa ce o voi utiliza…

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *