Convertibile de la Lenovo, in Romania

 

Desi sunt unul dintre cei nemultumiti de interactiunea cu noul sistem de operare Windows 8, nu ezit sa recunosc ca aceasta este potrivit in special pe sistemele portabile convertibile, adica cele care se transforma cumva in tablete. Pe un astfel de echipament sa zic ca as accepta interfata Metro, poate chiar as utiliza-o. Trei astfel de echipamente tocmai au fost lansate in Romania. Producatorul lor? Lenovo. Acestea sunt IdeaPad Yoga 13, IdeaPad Yoga 11 si ThinkPad Twist.

IdeaPad Yoga 13 are un ecran IPS de 13.3 inchi si atrage prin sistemul de deschidere al ecranului, care permite o rotatie de pana la 360 de grade a acestuia. Aceasta miscare il transforma intr-o tableta, ce-i drept, una cu tastatura pe spate. Yoga 13 are configuratie tipica de ultrabook, cu un procesor Intel Core i5 la 1.7 Ghz, 4GB memorie RAM, stocare pe un SSD de 128GB, o grosime de numai 16.9 mm, greutate de 1.54Kg si o autonomie de pana in 8 ore. Exista si un model cu Intel Core i3.

Modelul IdeaPad Yoga 11 functioneaza pe platforma ARM, fiind echipat cu procesor quad-core Nvidia Tegra 3. Vine cu Windows RT, are o grosime de 15.6mm si o autonomie de pana in 13 ore.

ThinkPad Twist merge pe o solutie deja clasica, cu ecran pivotant. Aceasta are un ecran IPS de 12.5 inchi, poate fi echipat cu procesoare Intel Core i7, stocare pe hdd-uri de 500GB sau SSD-uri de 128GB, conectivitate 3G optionala, Windows 8 Pro iar producatorii promit o autonomie de tipul “all day long”.

Preturi

Pretul IdeaPad Yoga 13 porneste de la 3299 Lei.

IdeaPad Yoga 11 este disponibil incepand dde la 3999 Lei.

ThinkPad Twist va fi oferit la preturi de la 4999 Lei.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *