Inca un slider, de data asta de la LG

Nu stiu de ce, da’ parca vad ca 2013 va fi anul slider-elor ultrabook de genul Sony Vaio Duo Touch. Am vazut deja modelul MSI, iata ca acum apare unul coreean, marca LG. De fapt vor fi doua modele – unul mai ieftin, cu Intel Atom, si altul mai scump, cu Intel Core i5, ambele cu ecran IPS tactil de 11.6 inchi si Windows 8.

Modelul de “buget”, Tab-Book H160, are numai 15.24 mm grosime, o greutate de 1Kg si promite o autonomie de 12.5 ore. Din configuratie mai amintim de Atomul Clover Trail la 1.8 Ghz, de cei 2GB memorie RAM, de stocarea pe un SSD de 64GB, de portul HDMI sau de slotul microSD.

Dracia asta are un pret de aproximativ 1400 USD. Ce? A innebunit ursul? De cand a devenit o configuratie cu Intel Atom premium? Singura explicatie ar fi ca este importat direct din Coreea in SUA. Mai mult de 800 USD nu cred ca merita…

Parca nici nu-mi vine sa mai aflu pretul modelului Tab-Book Z160 care are procesor Intel Core i5. Din cate banuiesc, acesta va fi un pic mai gros si mai greu iar la capitolul autonomie va fi mai subtire.

Totusi, hai sa mai asteptam putin. Ambele vor fi prezentate la CES 2013 in Las Vegas. In schimb, ca si la Sony, nu-mi place solutia de culisare/glisare aleasa.

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *