NX300 – noua camera mirrorless de la Samsung

Samsung tocmai au anuntat noua camera mirrorless NX300. Aceasta dispune de un senzor APS-C CMOS de 20.3 MPix, sensibilitate ISO intre 100 si 25600, un ecran AMOLED de 3.31 inchi, poate inregistra videoclipuri la rezolutii full HD cu 60 de cadre pe secunda si are o viteza de fotografiere in rafala de 8.6 cps.

Este o camera de noua generatie cu Wi-Fi, astfel ca permite conectarea la terminale cu Android sau iOS precum si urcarea videoclipurilor sau fotografiilor direct pe site-uri de socializare. Misto ideea, am utilizat asa ceva la compacta EX2F. De asemenea, se pare ca NX300 are capacitati de fotografiere si filmare in 3D. De ce? Habar nu am, dar vad ca Samsung pluseaza in continuare pe aceasta carte desi nu cred ca exista un interes atat de mare din partea consumatorilor.

In SUA, impreuna cu un obiectiv 20-50mm, NX300 va costa aproximativ 750$. Foarte important – la pachet vine impreuna cu o licenta de Adobe Lightroom. In Europa, pretul pentur acelasi kit va fi de 750Euro. Va fi disponibila din luna lui marte.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *